Imaginea captivantă a unei femei palestiniene îndurerate, ținându-și nepoata în brațe, ucisă într-un bombardament israelian în Fâșia Gaza, a câștigat trofeul principal la concursul World Press Photo din 2024. Fotografia este realizată de fotograful Reuters, Mohammed Salem.

Fotografia a fost capturată pe 17 octombrie 2023, la Spitalul Nasser din Khan Younis, situat în sudul Fâșiei Gaza, unde familiile își căutau rudele ucise în timpul bombardamentelor israeliene asupra enclavei palestiniene.

„A fost un moment emoţionant şi trist şi am simţit că imaginea rezuma în sens larg tot ceea ce se petrecea în Fâşia Gaza”, a declarat Mohammed Salem, citat în comunicatul publicat de World Press Photo, un prestigios concurs de fotojurnalism.

„Este cu adevărat o imagine profund emoţionantă”, a afirmat Fiona Shields, preşedinta juriului.„O dată ce ai văzut-o, îţi rămâne în minte”, a adăugat ea.

Fotografia desemnată câştigătoare este „un fel de mesaj propriu şi metaforic despre oroarea şi inutilitatea războiului” şi reprezintă „un argument incredibil de puternic în favoarea păcii”, a mai spus Fiona Shields.

Distribuie articolul: