Ministerul Protecției Sociale lucrează la o decizie pentru revocarea legii referitoare la cantinele sociale. În prezent, autoritatea se află în faza de elaborare a proiectului.

 

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță inițierea procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind aprobarea proiectului de lege cu privire la abrogarea Legii nr. 81/2003 privind cantinele de ajutor social.
În vederea eficientizării procesului de elaborare a modificărilor menționate, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens”, susțin responsabilii din cadrul Ministerului.

Legea privind cantinele sociale a fost adoptată în 2023, iar ultimele ajustări au avut loc în 2022. Conform dispozițiilor sale, instituțiile persoane juridice furnizează servicii gratuite persoanelor vulnerabile. Acestea sunt create de administrația publică locală, care asigură suportul material, iar finanțările provin din Fondul de susținere a populației, sponsori, organizații neguvernamentale, filantropice, religioase sau alte persoane fizice și juridice.

 

Distribuie articolul: