Filmul „Omul fără linia vieții” a avut premiera internațională la „Hollywood Florida Film Festival” din SUA, desfășurat în perioada 11-18 noiembrie. Proiectat la Regal Oak Cinema, pelicula a câștigat trei premii importante: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun actor – Rareș Andrici.

Atunci când a fost proiectat filmul n-am închis un ochi toată noaptea. Am așteptat cu sufletul la gură sa se termine proiecția. Cât despre premii, nu am crezut până-n ultima secundă că vom fi câștigători. E ceva magic. Eu mă gândeam la cum a ajuns povestea asta până la mine și cum am contribuit împreună cu echipa mea la realizarea unui  mare vis. Ionel Sporea a văzut pentru prima dată filmul în cadrul festivalului. Și-a văzut viața pe ecran, a plâns, apoi s-a ridicat și a mers mai departe”, a spus Adriana Vasilcov, regizoarea filmului.

Începând cu 30 noiembrie, lungmetrajul va rula pe marile ecrane. În Republica Moldova, va fi difuzat în cinematografele Cineplex și la noul Happy Cinema din Port Mall. În România, publicul poate urmări filmul în 20 de cinematografe, printre care Cinema One, Happy Cinema, Movieplex, Hollywood Multiplex, Cinema City, Cinema Palace și altele.

Odată ce deschidem ușile cinematografelor noi încetăm să mai fim „stăpânii” acestui film. Gata, filmul aparține publicului. Știu, sună metaforic, dar tot ce am creat noi în trei ani de zile a fost pentru ca voi, spectatorii, să nu vă dezlipiți de ecrane timp de 90 de minute. Vă promitem o bătălie de emoții”, a mai spus Adriana Vasilcov.

Povestea este inspirată din viața lui Ionel Sporea, inventatorul lansatorului automat de mingi de tenis de masă. Despărțit de identitate și succes din cauza invenției, Sporea devine vedetă sportivă, apoi este acuzat de trădare și închis sub regimul lui Ceaușescu. Eliberat după moartea dictatorului, emigrează în Canada. Filmul se bazează pe romanul autobiografic „Dincolo de iubire și ură” al lui Ionel Sporea.

Este o poveste extraordinară, noi toți cei care am citit scenariul filmului am fost vrăjiți parcă de el”, a declarat Armand Calotă, actorul care joacă rolul lui Ionel Sporea.

Este o poveste extraordinară, noi toți cei care am citit scenariul filmului am fost vrăjiți parcă de el”, a declarat Armand Calotă, actorul care joacă rolul lui Ionel Sporea.Cu distribuția formată din actori celebri din Republica Moldova și România, precum Maia Morgenstern, Eugenia Șerban, Carmen Tănase, Rareș Andrici, Dana Ciobanu, Petru Oistric, Mihaela Oistric, Sergiu Finiti și Vasile Zubcu.

Distribuie articolul: