„Fac orice vrei, chiar și mă rog în genunchi în fața ta, doar vinde motocicleta”, a spus mama lui Cristian Staver, un tânăr de 27 de ani care a suferit un grav accident pe motocicletă în capitală. Ea susține că a simțit cu ceva timp înainte că o tragedie va lovi familia lor. În cadrul emisiunii “Se caută un milionar” difuzată la Jurnal TV, părinții și logodnica tânărului au împărtășit informații despre starea lui la momentul respectiv și despre modul miraculos în care oamenii s-au mobilizat pentru a strânge suma necesară pentru reabilitarea lui peste hotare, conform SHOK.md.

Șoferul mașinii care l-a accidentat pe Cristian nu a suferit răni. Mama lui Cristi a relatat: “Eu nu l-am văzut, nu știu. A sunat o dată să spună că a fost la spital, dar nu l-am văzut niciodată, deși eram acolo zilnic. Mi-a spus că s-a interesat de starea lui Cristi, dar eu, în acel moment de disperare, i-am cerut să nu vină, că nu vreau să-l văd.”

Cristi intenționa să se căsătorească cu iubita lui pe 11 octombrie. Mama lui a povestit: “Planuiam să facem o nuntă și eram foarte fericiți împreună. Discutam despre locul nuntii si decor.”

Logodnica lui Cristian, Cătălina, a aflat de accident în timp ce era la volan. Ea a spus: “Cu o săptămână înainte de accident, am obținut permisul de conducere. M-a sunat cumnata lui Cristi, dar nu și-a permis să mă anunțe în timp ce eram la volan. Nu am înțeles la momentul acela gravitatea situației.”

Cătălina a adăugat: “Nunta și rochia albă nu erau esențiale pentru noi. Înțelegerea noastră nu depinde de o nuntă. Cristi este omul meu, și ne-am înțeles perfect.”

Cristian și-a cerut iertare când s-a văzut pentru prima dată după accident. Cătălina a spus: “Primul care l-a văzut a fost fratele lui. În acea zi, el mi-a cerut iertare, spunând că regretă că ne-a adus atât de multă suferință.”

Mama lui Cristian a avut o presimțire tristă cu privire la motocicletă: “Mi-a spus inima că ceva rău se va întâmpla. Un prieten de-al lui, tot motociclist, murise într-un accident cu un an în urmă. Îi spuneam mereu lui Cristi să vândă motocicleta.”

Cristian se află acum într-o clinică din Turcia, cu speranța că va putea recăpăta o parte din viața lui anterioară. Mama lui a povestit: “Când a realizat că coloana îi este ruptă, a spus: ‘Mai bine muream pe loc, dacă știam că nu voi putea să merg.’ Dar noi l-am susținut și soția lui, și ne-a dat putere. Important pentru noi este că el este în viață.”

Cu toate acestea, familia știe că Moldova nu oferă suficiente resurse pentru recuperarea lui Cristian, așa că au nevoie de ajutor financiar pentru a-l duce la o clinică din Germania. Mama lui Cristian a menționat: “Costurile sunt mari, și de aceea ne-am adresat oamenilor cu inimă mare, sperând că vor contribui, pentru că pentru noi este imposibil să strângem 300.000 de euro.”

Toată lumea îl adoră, spunând că este un tânăr bun și generos. Dacă vedea o persoană săracă, îi dădea ultimii bani din buzunar.

“Nu m-am așteptat la atât de mult sprijin financiar din partea oamenilor. Atât de mulți oameni au sărit în ajutorul lui Cristi, contribuind cu cât puteau și plângând pentru el. Chiar niște doamne în vârstă, pensionare, ne-au oferit ajutor când mergeam la biserică. Plângeau cu durere în suflet pentru Cristi și se rugau pentru el. Toți îl iubesc și spun că este un tânăr bun și generos. Dacă mergea pe stradă și vedea un om sărman, îi dădea ultimii bani din buzunar. El gândea: ‘Poate acest om nu a mâncat sau băut nimic astăzi’.”

“Familia noastră nu a rămas niciodată indiferentă la cazuri de oameni aflați în nevoie. Am fost mereu dispuși să ajutăm și ne rugam ca alții să nu treacă prin aceste situații. Am ajutat și în trecut, cum a fost cazul unei fetițe cu probleme de sănătate cardiacă. Într-o iarnă când nu aveam bani, Cristi și fratele lui au vândut piese auto de la mașinile lor pentru a oferi ajutor acelei fetițe. Marcela Paladi, când a fost accidentată, Cristi a fost profund afectat.”

“Chiar un bătrânel fără un picior, care cerșea pe strada Ștefan cel Mare, a venit cu o contribuție de 5 euro și 200 de lei pentru Cristi.”

“Asociația pentru susținerea inițiativelor comunitare și sportului a oferit o sumă de 40.000 de lei pentru Cristian prin intermediul emisiunii ‘Se caută un milionar’.”

“El i-a spus logodnicei, Cătălina, că dacă va ieși din spital, vor vizita toate mănăstirile și bisericile pentru a mulțumi tuturor celor care l-au ajutat. Când văd încălțămintea lui lângă ușă, sufletul meu este puternic afectat”, a povestit mama lui Cristian, cu lacrimi în ochi.

Cristian se pregătea să își înceapă o nouă etapă din viață, cu planuri mărețe și cu gânduri de nuntă, dar un moment tragic l-a adus într-o stare gravă, forțându-l să ajungă pe patul de spital. La vârsta de 27 de ani, a suferit un grav accident în Chișinău în timp ce se deplasa cu motocicleta. Mama sa, logodnica și mătușa au relatat într-un interviu pentru Adrian Prodan cum a avut loc accidentul, cum starea lui s-a deteriorat după o intervenție chirurgicală, ce le-au comunicat medicii din Moldova și de ce ar fi necesară o sumă semnificativă pentru a-l trata în străinătate, unde există șanse mai mari de recuperare.

Cristian a fost grav rănit pe 9 iulie, când motocicleta sa a fost implicată într-un accident violent cu un alt vehicul, condus de un șofer în vârstă de 20 de ani. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 18:00 pe strada Calea Ieșilor din Chișinău. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili toate detaliile incidentului.

La finalul lunii august, Cristian Staver a fost transportat cu un avion la o clinică din Ankara, Turcia, pentru tratament și reabilitare. Logodnica sa, Cătălina Volentir, a explicat de ce familia a renunțat la planul de a-l duce în Germania, așa cum au intenționat inițial, și ce informații au primit de la medicii turci.

Distribuie articolul: