Olga Chilat, o artistă din Moldova specializată în ilustrații, a luat hotărârea de a participa la un maraton din Amsterdam purtând o cușmă de cîrlan.

Ea a purtat această cușmă pe jumătate din traseu, atrăgând atenția celorlalți participanți și a susținătorilor. În special copiii din Olanda au fost extrem de curioși și au examinat-o cu mare atenție, conform informațiilor de pe diez.

„Vremea fost schimbătoare. Cînd era însorit, nu vreau să mint, îmi era un pic cald. Dar cu bureți pe frunte și la ceafă a fost ok. În schimb, cînd bătea vîntul și ploua, a fost superfain.”

Întrebarea este de ce a ales să alerge cu o cușmă de cîrlan? “Pentru a stârni curiozitatea celorlalți participanți și a susținătorilor. În special copiii neerlandezi m-au apreciat și m-au examinat cu atenție”, a explicat Olga într-o postare pe pagina sa de Instagram. Artista a explicat că acest gest a avut o semnificație specială pentru ea din trei motive.

Pentru mine asta a fost semnificativ, pentru că:

  • am adăugat un nivel de dificultate – cușma de fapt e destul de grea și pe la kilometrul al 12-lea începe să apese. Plus că ești un pic mai puțin aerodinamic și trebuie să opui rezistență vîntului, deci mușchii gîtului sînt suprasolicitați;
  • m-am simțit susținută de familie și neam fiind foarte departe de casă. În comparație cu greutățile prin care au avut de trecut oamenii din neamul meu, eu cu siguranță pot să alerg 21 de kilometri în cușmă;
  • am vrut să vadă cît mai mulți oameni cușma noastră de cîrlan – la maraton cu participat zeci de mii de oameni, plus spectatorii și susținătorii. Dacă am stîrnit curiozitate cuiva din această parte a continentului, atunci misiunea mea a fost îndeplinită.

Distribuie articolul: