Ludmila Antonova, angajată în cadrul Inspectoratului General pentru Migrație (IGM), care a fost prinsă furând din mai multe magazine din Complexul Comercial Palas Mall Iași, a decis să își dea demisia. Conform informațiilor furnizate de instituție, cererea de demisie a fost acceptată ieri.

IGM a comunicat că nu au existat sesizări din partea autorităților române cu privire la informațiile apărute în presă despre presupusele acțiuni de furt ale acestei funcționare cu statut special. Instituția a confirmat acceptarea cererii de demisie a angajatei la data de 27 septembrie 2023.

În același timp, Inspectoratul General de Poliție (IGP) a emis un comunicat în care a clarificat că Ludmila Antonova “nu este angajată a Poliției”.

Potrivit informațiilor de pe crime-moldova.com, Ludmila Antonova a fost reținută de un paznic la 28 iulie 2020 în timp ce fura din magazinul H&M din Complexul Comercial Palas Mall Iași. Paznicii au alertat poliția, care a prins-o în flagrant cu încălțăminte și diverse articole vestimentare furate din diferite magazine din centrul comercial din Iași. Ea a “cumpărat” tot ceea ce a putut, inclusiv bluze, maieuri și șosete.

La momentul reținerii, asupra ei s-a găsit și un dispozitiv special pentru supraveghere video. Potrivit acelorași informații, Ludmila Antonova a declarat autorităților că este polițistă din Chișinău și se afla într-o misiune specială la Iași, urmărind șoferii din Republica Moldova care aduc oameni pentru a-și obține acte românești.

În octombrie 2022, procurorul din Iași a decis să înceteze urmărirea penală împotriva Ludmilei Antonova, argumentând că aceasta nu a mai răspuns citațiilor, paguba a fost compensată după reținerea ei, iar infracțiunea a fost considerată ușoară.

Distribuie articolul: