Încearcă și tu acum rețeta la desertul Piono, care e asemănătoare cu rețeta clătitelor.

Ingrediente
4 gălbenușuri de ou
4 albușuri
1 praf de sare
4 linguri de zahăr
4 linguri de făină universală

 

Mod de preparare:
Bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți un amestec uniform de culoare galben pal. utilizați un mixer electric. În continuare, adăugam făină în preparatul anterior și amestecăm într-un mod învăluitor cu ajutorul unei spatule. Adăugăm toată făina câte puțin și amestecăm până se integrează complet.
Separat, albușurile se bat spumă cu un puțină sare și când sunt gata se adaugă în amestecul anterior.
Se amestecă ușor și apoi se toarnă acest amestec într-o formă. Pregătiți această formă cu unt și făină și apoi puneți hârtia, pe care va trebui să o ungeți și să o faceți.
Dați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și gătiți timp de aproximativ 15 minute. Suprafața aluatului trebuie să fie elastică.
Pe o suprafață plană se întinde o hârtie de copt, se presară puțin zahăr pudră și se răstoarnă piononul. Aruncați hârtia de gătit și lăsați-o să se odihnească câteva minute până ajunge la temperatura camerei.
La final, rulăm ușor aluatul cu hârtie de copt zaharat și ținem la frigider până când vrei să adaugi o umplutură.