Cuvântul „dietă” ne poate copleși pe cei mai mulți dintre noi. Dar există întotdeauna o cale de ocolire. Există multe metode care te ajută să slăbești fără a fi nevoie să schimbi nimic la regimul tău. Da, acest lucru este cu adevărat posibil, deoarece există o mulțime de metode dovedite științific pentru a vă ajuta să slăbiți.

Cei de la Bright Side, și-au făcut temele și am găsit cele mai bune metode susținute de cercetări pentru a pierde în greutate fără efort aparent.

Mănâncă mai multe proteine

Când iei o dietă bogată în proteine, eviți automat să mănânci în exces, ceea ce te face să slăbești câteva kilograme fără a număra caloriile. O dietă bogată în proteine, atunci când este combinată cu exerciții fizice, te poate ajuta, de asemenea, să câștigi mai multă masă musculară, ceea ce va duce și la pierderea în greutate.

Mâncatul în timp ce ochii îți sunt legați

Un studiu german a concluzionat că participanții legați la ochi au mâncat mai puține alimente decât participanții care au putut să-și vadă farfuriile. Explicația acestui fenomen este că privarea vederii scade foamea hedonică – adică foamea cauzată nu de necesitatea de hrană, ci de hrana apetitivă. Atunci probabil că este timpul să încerci o experiență alimentară diferită.

Mâncatul cu ochii legați ar fi imposibil, dar puneți o porție mai mică în farfurie.

3. Bea apă înainte de masă
Conform cercetărilor recente, consumul de aproximativ 16 uncii de apă cu 30 de minute înainte de ora mesei vă poate ajuta să slăbiți. Participanții la această cercetare nu și-au schimbat deloc stilul de viață, dar au pierdut aproximativ 2 kg (4,4 lb). Astfel, pentru a intra in forma, ia in considerare sa bei 1-1,5 litri (34-50 oz) de apa zilnic.

4. Bea mai multă cafea
Dacă ești un iubitor de cafea, iată câteva vești grozave pentru tine: știința a dezvăluit că creșterea consumului de cafea și ceai poate ajuta la reducerea apetitului și la controlul poftelor, la accelerarea metabolismului și la creșterea arderii grăsimilor în timpul antrenamentului.

5. Faceți un duș rece
Pe lângă faptul că vă oferă o piele strălucitoare și vă fac să vă recuperați mai repede după un antrenament intens, dușurile reci vă pot ajuta și să pierdeți câțiva centimetri în jurul gâtului și a umerilor. Pentru a clarifica, atunci când corpul este expus la un mediu rece, cum ar fi sub duș, unele celule adipoase încep să se ardă pentru a genera căldură, ceea ce duce la pierderea în greutate. Așa că poate că este timpul să scazi temperatura apei atunci când crești spuma.

6. Stai jos înainte de a începe să mănânci
Cu toții suferim de zile aglomerate când mâncăm fără minte în timp ce stăm în picioare sau ne plimbăm. Din păcate, repetarea acestor practici, încet, dar sigur, duce la creșterea în greutate. Pentru a remedia daunele, nutriționiștii cred că așezarea la masă vă poate ajuta creierul să recunoască că ați avut o masă adecvată, scăzând șansele de a mânca în exces pe parcursul zilei și, prin urmare, ținându-vă în formă.

7. Mestecați-vă mâncarea
Deși din punct de vedere nutrițional, 200 de calorii sunt 200 de calorii, indiferent de cât de bine le mesteci, știința pare să aibă un alt mod de a privi lucrurile. Mestecând până când nu mai rămân cocoloașe, organismul arde mai multe calorii în timpul digestiei. În plus, mestecatul încet ar putea îmbunătăți fluxul de sânge către stomac. Ca rezultat, a-ți lua timpul în timp ce mănânci poate arde 2.000 de calorii în plus pe lună.

8. Consumul de alimente picante
S-a dovedit științific că mâncarea condimentată poate provoca pierderea în greutate, deoarece scade pofta de mâncare și crește consumul de energie. Mai multe cercetări demonstrează că consumul de ardei iute poate face oamenii să consume mai puține calorii decât ar consuma în mod normal. Așadar, adăugarea unui sos iute la masă vă poate ajuta să scăpați de greutatea nedorită.

Ai vreun sfat pentru a te menține în formă? Spune-ne în comentarii!

 

Distribuie articolul: