Guvernul a cheltuit 4,7 de milioane de lei pentru organizarea Adunării Naționale Moldova Europeană. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de către Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Banii au fost cheltuiți pe steagurile Republicii Moldova și Uniunii Europene, pe  unități sanitare, pliante și postere informative și  sticle pentru participanți, potrivit Radio Chișinău.

Ministerul Culturii a confecționat 2000 de steaguri ale R. Moldova și UE, repartizate prin intermediul cancelariei de stat în fiecare localitate din țară. Participanților la eveniment le-au fost repartizate 40 de mii de sticle de apă. Apreciem ordinea lăsat de participanți în PMAN.

De asemenea, Daniel Vodă a menționat că au fost arendate 100 de unități sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, care au fost disponibile în PMAN.

Autoritățile au confecționat materiale informative cu privire la procesul de organizare a evenimentului. În total au fost tipărite 10 mii de pliante, 8000 de postere expuse în spațiile publice și închiriate afișaje în capitală și regiuni. Pe dimensiunea de sănătate au fost înregistrate 28 de solicitări, din ele șapte spitalizări.

Purtătorul de cuvânt a menționat că  Guvernul nu a cheltuit niciun leu pentru transportarea participanților sau asigurarea cu mâncare.

Devizul de cheltuieli a mai inclus cheltuieli pentru chiria și amenajarea scenei din PMAN, sonorizarea, asigurarea infrastructurii necesare în jurul Arcului de Triumf, corturi, dar și onorarii pentru concert. Suma totală conform devizului de cheltuieli pe acțiunile enumerate se ridică la 4,7 milioane de lei”.