Banca Națională a Moldovei a făcut public datele privind rata de schimb valutar pentru ziua de azi, marți, 2 mai 2023. Astfel, pentru ziua de azi, conform datelor prezentate de BNM, un dolar american valorează 17,96 lei moldovenești, ceea ce reprezintă o mică scădere cu 6 bani (-0,06 MDL) față de ieri, 1 mai.

Leul moldovenesc s-a apreciat ușor față de dolarul american, dar a scăzut față de euro. În cazul monedei europene, un euro valorează 19,73 lei moldovenești, reprezentând scădere semnificativă cu 17 bani (-0,17 MDL) comparativ cu ziua de ieri, 1 mai.

În același timp, leul moldovenesc s-a menținut stabil în raport cu hryvna ucraineană (UAH), iar în raport cu leul românesc (RON), acesta a avut o ușoară creștere valorică. Astfel, un RON valorează acum 3.998 lei moldovenești (-3 bani sau -0.03 MDL). Totodată, rubla rusescs (RUB) s-a apreciat ușor fața de leu moldovenesc: un ruble valorează acum 0.2252 lei moldovenești (+1 ban sau +0,01 MDL).

Important de menționat este faptul că orice schimbare a ratei valutare mai mică de 50 de bani este considerată nesemnificativă.

Distribuie articolul: