Trei familii din județul Mureș, comuna arădeană Samalac, au decis să petreacă ziua de duminică la iarba verde. Seara au hotărât să urce într-o barcă pentru a ajunge la o terasă de pe malul opus. 12 persoane au urcat în barca care era șubredă, iar cel care se afla la cârma bărcii era în stare de ebrietate. Din cauza curenților puternici, barca s-a răsturnat. În urma incidentului, un copil de 3 ani a murit, iar 4 persoane sunt date dispărute, printre care doi copii.
Potrivit Digi 24, pompierii au reluat misiunea de căutare luni dimineața. Totodată, bărbatul care se afla la cârma bărcii, a fost reținut.
Cele trei familii din comuna arădeană Semlac își petrecuseră ziua la iarbă verde.
Letiția Stoian , primarul comunei Semlac a declara, citată de Digi24,  că  membrii celor trei familii:
Au plecat la o plimbare și chiar aici era un foc, au făcut niște mici. Au urcat înapoi în barcă să se întoarcă în comună și la un moment barca s-a clătinat, s-au speriat și au căzut din barcă. Apa e foarte mare, e în creștere, valurile sunt destul de puternice pe partea asta. Strigătele disperate de ajutor au fost auzite de localnici, care au sărit imediat în bărci. Un bărbat a reușit să scoată din râu o fetiță și două femei.
Echipele de intervenție din Arad și Timis au încercat să- salveze, aceștia au  pornit imediat în misiune de căutare cu bărci de salvare și scafandri. Din păcate, nu au reușit să-l salveze pe copilul de 3 ani, acesta fiind scos din râu fără suflare.
Barca nu era înmatriculată, iar bărbatul care o conducea nu avea certificat de conducător al ambarcațiunii. În urma testului, cu aparatul alcotest, acesta avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Echipele de intervenție continuă căutarea unui bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac.
„În această dimineaţă, pompierii din Timiş au început deplasarea către locul evenimentului, pentru continuarea căutărilor cu forţe mărite. Un efectiv de 24 pompieri vor interveni cu: o autospecială de serviciu; 6 autospeciale de primă intervenţie şi comandă; un microbuz; 9 bărci; o ambulanţă SMURD; un echipaj cu 4 scafandri”, a transmis ISU Timiş

Distribuie articolul: