Care ar fi pedeapsa pentru un destin frânt? Care ar fi pedeapsa pe care o merită cel care a lăsat-o pe Marcela Paladi fără picioare? Doar 4 ani și 8 luni de închisoare și un prejudiciu material de 6,2 milioane de lei.

Procurorii solicită o pedeapsă de 4 ani și 8 luni de închisoarea, suspendarea dreptului de a conduce și un prejudiciul material de 6,2 milioane  de lei pentru șoferul acuzat de producerea accidentului, Gheorghe Begu.

Avocatul inculpatului, Silviu Burlacu, consideră că pedeapsa este prea dură și cere pedeapsa cu suspendare condiționată pentru clientul său. Acesta a prezentat în ședință mai multe fotografii și screenshot-uri care ar demonstra că Begu a încercat de mai multe ori să ia legătura cu familia victimei. Referitor la prejudiciul material de 6,2 milioane de lei, pe care ar trebui să-l achite Gheorghe Begu, avocatul a declarat că acesta nu dispune de asemenea sumă, dar se va conforma deciziei instanței, anunță Jurnal.md.

Foto: Realitatea.md

Tatăl Marcelei, Ion Paladi, însă nu este de acord cu cele afirmate de avocat și crede că instanța va lua decizia corectă. Acesta afirmă că Marcela a pierdut totul din cauza accidentului și merită să i se facă dreptate

„Acum s-a întors cu fața la Marcela și și-a cerut scuze. Nu-l credem. Noi așteptăm dreptate. El spune că la pușcărie acolo e rău, e greu, dar cui îi este bine acum? Marcelei? Că a pierdut lucrul, a pierdut tot. Ei îi este mai bine? Dacă luăm așa, pur și simplu omenește, m-aș duce și aș sta în pușcărie doar să-i vad picioarele ori i-aș da picioarele mele”, spune tatăl Marcelei, Ion Paladi, citat de Jurnal.md.

Marcela, victima teribilului accident, a cerut să i se facă dreptate. Aceasta a menționat că inculpatul se plânge de condițiile grele din închisoare și spune că se va alege cu traume psihologice. Marcela a accentuat că traumele psihologice și fizice provocate de accident îi vor rămâne pe viață. Tânăra speră că legea va fi respectată.

Dumnealui s-a plâns că a rămas fără job, dar și eu am rămas fără job, fără familie, fără nimic. Așteptăm să se facă dreptate, lăsăm în mâinile lor. Este lege, să răspundă în baza legii, asta e tot”, susține Marcela, conform Jurnal.md.

Hotărârea va fi pronunțată de Judecătoria Centru pe data de 3 mai 2023. Menționăm că inculpatul e considerat nevinovat până la pronunțarea hotărârii.