Fostul președinte rus Dmitri Medvedev amenință Curtea Penală Internațională (CPI). Într-o postare publicată pe canalul său de Telegram, acesta declară  că Rusia ar putea lovi Curtea Penală Internațională (CPI) cu o rachetă hipersonică, ca răspuns la decizia acesteia de a emite un mandat de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin.

Încercările de a-l judeca pe Putin la CPI ar avea consecințe monstruoase pentru dreptul internațional, a afirmat Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, într-o declarație pe canalul său Telegram.

Curtea Penală Internațională de Justiție, care are sediul la Haga, în Olanda, a concluzionat vineri că liderul rus a comis crime de război, citând deportarea ilegală a copiilor ucraineni. A fost pentru prima dată când a fost emis un mandat de arestare împotriva liderului unuia dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, anunță NewsWeek.

Medvedev a scris următoarele?

Judecătorii CPI s-au entuziasmat în zadar. Uite, spun ei, suntem curajoși, nu ne-am c***t pe noi să ridicăm o mână împotriva celei mai mari puteri nuclear. Vai, domnilor, toată lumea umblă sub Dumnezeu și sub rachete. Este foarte posibil să ne imaginăm utilizarea țintită a unui Onyx hipersonic din Marea Nordului de pe o navă rusească la tribunalul de la Haga. Iar tribunalul este doar o organizație internațională mizerabilă, nu populația unei țări NATO. Prin urmare, nu va începe un război. Le va fi frică. Și nimeni nu va regreta. Așa că priviți cu atenție spre cer.

Distribuie articolul: