Nu poți arunca roșii în nimeni din cauza prețurilor sălbatice: Turcia a interzis exportul de roșii în Moldova, chiar dacă ceva ajunge pe rafturi, este de multe ori mai scump. Ministerul Agriculturii și Pădurilor din Turcia a decis limitarea exportului de roșii până la 14 aprilie 2023.

Ministerul turc a declarat într-un comunicat că „din cauza creșterii anormale a prețurilor la roșii în Turcia din ultimele zile și a consecințelor teribile ale cutremurului, care a afectat direct 11 provincii, a devenit necesară luarea de măsuri pentru asigurarea securității alimentare și stabilizarea prețurilor. ”

Potrivit analiștilor East Fruit, decizia luată de guvernul turc de săptămâna viitoare va avea un impact serios asupra pieței tomatelor de seră din acele țări care depind de importurile acestor produse din Turcia.

De obicei, în luna martie, Turcia este cea care furnizează marea majoritate a aprovizionării cu roșii de seră pe piața din Moldova.

Prin urmare, până la sfârșitul săptămânii viitoare, pe piețele și magazinele din Moldova este așteptată un salt serios al prețurilor pe fondul absenței acestor produse. Singurul factor limitativ aici poate fi una dintre excepțiile specificate în regulamentul Ministerului Agriculturii și Pădurilor din Turcia.

 

Distribuie articolul: