Atunci când vine vorba de odihnă și un somn liniștit și profund, o pernă bună poate face diferența, cu atât mai mult că fiecare dintre noi petrece aproximativ o treime din viață dormind. Prin urmare, cumpărarea unei perne merită mai multă atenție decât ar părea la prima vedere. La urma urmei, aceasta îți afectează productivitatea și satisfacția în muncă, sănătatea fizică și emoțională, dar și relațiile cu cei din jur.

      Așadar, înainte să mergi să cumperi o pernă, ia în considerare următoarele criterii:

  1. Înălțimea pernei

        Îți vine să crezi sau nu, însă acesta este unul dintre cei mai importanți factori care îți poate afecta somnul. Însă, perna trebuie aleasă în funcție de poziția de dormit, astfel încât coloana vertebrală să fie dreaptă atunci când ești în poziție culcată. 

     De exemplu, dacă ești obișnuit să dormi pe o parte, este recomandat să alegi o pernă fermă și înaltă ca perna memory, care susține gâtul, deoarece căptușeala trebuie păstrată compactă pentru a susține eficient gâtul și pentru a umple întreg spațiul dintre pernă și saltea. Dacă te numeri printre cei care dorm pe spate, în schimb, ar trebui să folosești o pernă joasă. În acest caz, cele mai potrivite sunt pernele ergonomice din spumă cu memorie sau latex. Iar dacă îți place să dormi pe burtă, ar trebui să alegi cea mai joasă pernă posibilă, care să nu îți încordeze gâtul.

  1. Umplutura pernei

         De regulă există 3 tipuri de umplutură:

        – Naturală. Constă în principal din pene și fulgi, dar poate conține și alte materiale precum mătase, in, lână, capoc etc. Dacă în timpul somnului îți schimbi des poziția de dormit, această umplutură este potrivită, deoarece forma umpluturii se modifică în funcție de postura ta. 

         – Cu fibre. Pernele umplute cu fibre conțin fibre siliconate, ceea ce le face mult mai rezistente decât pernele naturale umplute. Alegerea între o pernă umplută natural și o pernă umplută artificial este o chestiune de preferință personală. 

        – Specială. Pernele din spumă cu memorie sau din latex se încadrează în această categorie. Datorită materialului de umplutură compact, acest tip de pernă oferă cel mai bun suport, deoarece se conformează formei gâtului și capului, astfel încât te poți odihni într-o poziție comodă toată noaptea.

  1. Structura și forma pernei 

         Dacă preferi o pernă care își poate schimba forma în funcție de nevoile tale, e recomandat să optezi pentru o pernă obișnuită cu o singură cameră de umplere, cum sunt cele din categoria perne ortopedice. În schimb, pernele cu mai multe camere sunt recomandate pentru cei care nu sunt atât de pretențioși și iau poziția de dormit în funcție de cum este așezată perna.

Nu știi de unde să găsești perna potrivită pentru un somn perfect și odihnitor? Alege magazinul online Ecohome. La noi găsești o gamă variată de perne și produse pentru dormitor, la prețuri mai mult decât avantajoase! 

Distribuie articolul: