Știți care este una dintre marile provocări ale unei afaceri din aproape orice ramură? Să devină cumva utilă creșterii economice, mai ales dacă politicienii sau guvernanții refuză să ducă un dialog constructiv pe acest segment. De exemplu, piața de imobiliare din Chișinău funcționează și supraviețuiește datorită organizării impecabile a mecanismelor tehnice, fapt demonstrat de avalanșa de specialiști care fie lucrează pe cont propriu, fie își deschid noi agenții. 

Pentru a înțelege pe deplin care este impactul și relevanța francizelor imobiliare în spațiul nostru național, am discutat cu specialiștii RE/MAX Moldova, cei care transformă piața, care au adus un proiect internațional și l-au aplicat cu succes aici, într-o zonă economică deloc ușor de gestionat.

  • Francizele imobiliare vin la pachet cu procese îmbunătățite

Una dintre inovațiile de bază pe care le aduce o franciză este faptul că se pun pe roate procese funcționale. Adică, un începător primește nu doar rețeta succesului, dar și metodele cum să o aplice eficient, deoarece e lucru știut, talentul e 1%, pe când munca e restul de 99%. 

În plus, dimensiunea educațională transformă încet, dar sigur percepția pieței asupra acestui instrument și a fenomenelor care survin din utilizarea acesteia. 

  • Francizele imobiliare sunt o sursă impozabilă de venit

Indiferent de reticența publicului larg, oricare agenții de imobiliare din Chișinău aduc surse noi de venit. Aceste surse impozabile, de altfel, ajung tot în bugetul de stat, ceea ce pe termen lung ar putea să îmbunătățească considerabil calitatea vieții în țara noastră.

Investiția într-o franciză este, de fapt, crearea unor noi posibilități funcționale pentru toți cei care vor să lucreze acasă, în locul emigrării.

  • Francizele imobiliare deschid perspective noi de angajare

Indubitabil, o persoană care decide să își deschidă o agenție și să scoată case de vânzare în Chișinău va avea pe parcurs nevoie de alți angajați, se va extinde și va începe să construiască noi oportunități pentru alte persoane, ceea ce în mod clar stimulează concurența și permite găsirea unor locuri de muncă atractive pentru fiecare.

  • Francizele imobiliare scurtează perioada de amortizare a afacerii

Există termenul de 2 ani în care se vorbește despre supraviețuirea unei afaceri și, de cele mai dese ori, această supraviețuire se datorează felului în care se consolidează un business. Franciza scurtează perioada de amortizare, deoarece îl ajută pe antreprenor să pronosticheze corect evoluția afacerii și să utilizeze instrumente deja fiabile și testate. 

De exemplu, în franciza RE/MAX instrumentele disponibile sunt aplicate la nivel mondial, iar reușita lor este ușor cuantificabilă. Pentru un preț democratic, primești tot mentoratul și suportul necesar pentru a crește o afacere în care să ai un cuvânt de spus. 

Distribuie articolul: