E alegerea fiecăruia dacă vrea să aibă copii. Nu ar trebui să fie o obligație. Meseria de părinte e una dintre cele mai grele. E nevoie de multă răbdare, responsabilitate și muncă pentru a crește un copil. Dar ați vrea să aduceți pe lume un copil când în jurul nostru e război, multă ură și nedreptate? Iată care sunt  motivele de ce nu ar trebui să ai copii.

Trăim într o lume nebună

Mă lovesc de răutatea oamenilor aproape zilnic. Oameni care nu știu ce e empatia si bunul-simț. Oameni plini de aroganță, care te învață cum să-ți trăiești viața. Oameni care te judecă și te condamnă pentru simplul fapt că nu ești ca ei. Acești oameni reprezintă mediul în care ne vom crește copii și, din păcate, vor fi influențați de aceștia. Cum să-l învăț pe copilul meu să fie bun și corect dacă tot ce vede acesta e lupta pentru supraviețuire. În jungla de beton, oamenii se sfâșie pentru a urca pe scara socială. Oamenii se mănâncă pentru profit. Nu vreau ca fiul/fiica mea să devină precum ei. Dar dacă nu e ca ei, va avea succes, va avea o viață bună?

Prea scump

Criză energetică, criză economică, prețuri mari, salarii mici. Asta e societatea în care trăim. Aș vrea să îi ofer copilului meu confortul de care are nevoie. E nevoie să cumperi atât de multe pentru a crește un bebeluș.

Nu ai viața în ordine

Ești la început de carieră? Nu știi ce ai vrea să faci? E firesc, nu-ți face griji. Ai timp să-ți îndeplinești dorințele și să-ți găsești vocația. Însă un copil te va face să-ți pui viața pe pauză.  Iar unii dintre noi nu își permit acest lux. Pentru a avea un copil,  e nevoie să ai o carieră și un venit stabil. Un copil nu e o zână și nu-ți va rezolva problemele printr-un mod miraculos. Deși dacă vrei să fii casnică și să ai grijă de familia ta, e o alegere pe care ceilalți trebuie să o respecte. În caz contrar, ar trebui să te concentrezi pe carieră și să ai copil doar atunci când ți-ai atins anumite obiective profesionale.

Nu există compatibilitate în cuplu

Din păcate, multe cupluri consideră că un bebeluș îi va face să fie mai fericiți. Niciodată nu trebuie să ai un copil cu o persoană cu care nu te înțelegi. Oricum poți avea un copil chiar dacă ești singură. Nu ai nevoie de un bărbat în viața ta pentru a deveni mamă. Iar dacă partenerul tău e toxic, nu există respect și nu comunicați, atunci să faci un copil e cea mai proastă idee.

Nu vrei copii

Poate consideri că nu ești destul de responsabilă, poate că nu ești pregătită pentru a deveni mamă sau pur și simplu nu vrei să ai copii. Indiferent de motiv, e alegerea ta și nu ar trebui să dai explicații cuiva. Nu toate femeile își doresc copii. Nu trebuie să asculți de societate și deciziile tale trebuie luate doar în funcție de nevoile tale.

Distribuie articolul: