Pentru un sex de calitate, e necesar să folosești lubrifiant. Vrei orgasme mai bune? Folosește lubrifiant. Vrei mai puțină durere și fricțiune? Folosește lubrifiant. Însă trebuie să alegem lubrifiantul potrivit și să-l folosim corect. Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre lubrifianți.

Lubrifiantul are următoarele avantaje:

  • oferă o barieră împotriva fricțiunii cauzate de un penis, de degete sau de o jucărie sexuală;
  • te ajută să simți mai puțină durere în timpul penetrării;
  • orgasmele tale pot fi mai intense. Îmbunătățește totul.

Tipul de lubrifiant

Nu toți lubrifianții sunt creați la fel, motiv pentru care este important să verifici ingredientele înainte de a-l cumpăra. De asemenea, este posibil să dorești să încerci diferite tipuri pentru a determina care este cel potrivit.

Pe bază de apă

Lubrifiantul pe bază de apă este potrivit pentru orice tip de act sexual. Dacă folosiți jucării sexuale și prezervativ, atunci alegeți lubrifiant pe bază de apă.

Dezavantaje:

  • Se absoarbe destul de repede;
  • Poate deveni un pic lipicios;
  • Trebuie reaplicat în timpul activității sexuale.

Lubrifiantul pe bază de silicon

Este unul dintre cele mai utilizați lubrifianți, e rezistent  și nu trebuie reaplicat. Sexul devine mai plăcut și eviți riscul de a simți durere în timpul penetrării.

Dezavantaj:

Jucăriile din silicon nu sunt compatibile cu lubrifiantul pe bază de  silicon.

Lubrifiantul hibrid

Lubrifiantul hibrid este un amestec de silicon și de apă. Obții toate avantajele pe care le oferă lubrifiantul pe bază de apă și cel pe bază de silicon.

Dezavantaj:

Un lubrifiant hibrid poate deteriora  jucăriile din silicon, dar este mai puțin probabil.

Lubrifianții cu  aromă

Lubrifianții aromați ar trebui să fie folosiți doar pentru sexul oral deoarece pot irita vulva. Sunt adesea pline de glicerină, care poate provoca infecții vaginale.

Lubrifiantul este potrivit pentru toți

O serie de persoane ar putea încă presupune că lubrifiantul este doar pentru un vagin uscat. Acesta face sexul mai bun, indiferent de vârstă.

Indiferent cât de umed devine vaginul tău în mod natural, există întotdeauna loc pentru lubrifiant. Iar sexul oral e mai dulce dacă folosești un lubrifiant cu arome.

Lubrifiantul nu trebuie folosit doar în timpul penetrării

Lubrifiantul este pentru toate tipurile de sex. Este deosebit de important în timpul sexului anal, deoarece anusul nu se lubrifiază în mod natural așa cum o face vaginul. Dacă nu folosești lubrifiant în timpul sexului anal, vei avea cu siguranță dureri și ai putea provoca rupturi. Lubrifiantul ar trebui folosit și în timpul preludiului, dacă degetele sunt uscate, acest lucru va cauza fricțiune.

Lubrifiantul și prezervativul

Multe prezervative sunt deja lubrifiate însă nu e suficient. Pentru ca  sexul  să fie plăcut și confortabil, e nevoie să folosești lubrifiant.  spune ea. Întotdeauna pune mai întâi lubrifiant pe penis, apoi se îmbracă prezervativul, apoi se mai pune un pic de lubrifiant.

Nu există prea mult lubrifiant

Când vine vorba de sex, cu cât mai umed, cu atât mai bine. De aceea, se recomandă ca fiecare femeie să aibă tot timpul un lubrifiant dacă e activă sexual. Însă nu trebuie să folosești lubrifiant dacă simți că nu ai nevoie de el, deoarece este vorba de preferințele personale ale fiecăruia. Singura greșeală cu adevărat comună este să nu folosești suficient. Când nu folosești suficient lubrifiant, sexul poate fi dureros.

 

Distribuie articolul: