Un pastor din Mozambic a murit după ce a încercat să postească 40 de zile, simulând ceea ce se spune că Hristos a făcut în Biblie. Francisco Barajah, fondatorul Bisericii Evanghelice Santa Trindade, a murit într-un spital din orașul Beira, unde a fost evacuat în stare critică, scrie bbc.com.

După 25 de zile fără mâncare sau apă, slăbise până la punctul în care nu se mai putea ridica în picioare. Avea 39 de ani. Pastorul fusese dus la spital la insistențele rudelor și adepților. Barajah a fost diagnosticat cu anemie acută și insuficiență a organelor sale digestive. A fost rehidratat cu seruri și s-a încercat introducerea alimentelor lichide, dar era prea târziu și a murit miercuri.

Pastorul a fost și profesor de franceză în orașul Messica din provincia centrală Manica, la granița cu Zimbabwe. Membrii Bisericii Santa Trindade au spus că este obișnuit ca pastorul și discipolii săi să postească, dar nu pentru atât de mult timp. Fratele său, Marques Manuel Barajah, a spus că pastorul a postit, dar a contestat diagnosticul medical despre moartea sa.

„Adevărul este că fratele meu a suferit de tensiune arterială scăzută”, a spus el.

Nu este primul raport al unei astfel de încercări mortale de a imita postul de 40 de zile al lui Hristos în deșert, așa cum este descris în Evanghelia după Matei. În 2015, un bărbat din Zimbabwe a murit după 30 de zile, a declarat presa locală. În 2006, un legist britanic a descoperit că o femeie a murit la jumătatea unui post similar la Londra.

 

Distribuie articolul: