Mulți și-au exprimat furia față de aparenta lipsă de acțiune a guvernului, unii oameni susținând că încă nu le ajunge ajutor, relatează BBC

O femeie, Arzu Dedeoglu, a declarat aseară unui reporter BBC în cartierul Numune din Iskenderun, din sudul Turciei, că cele două nepoate ale ei au rămas blocate sub dărâmături și că nici un ajutor nu a sosit pentru o zi.

„Avem doi copii sub dărâmături, Aysegul și Ilayda. Au plecat acum, sunt sigur că au plecat deja. De ce nu au putut veni mai devreme?”

Un alt supraviețuitor din orașul Antakya din sud, Melek, în vârstă de 64 de ani, a întrebat: „Unde sunt corturile, unde sunt camioanele cu mâncare?”

Vorbind cu Reuters miercuri, ea a spus: „Nu am văzut nicio distribuție de alimente aici, spre deosebire de dezastrele anterioare din țara noastră. Am supraviețuit cutremurului, dar vom muri aici din cauza foametei sau a frigului aici”.

Alții de pe rețelele sociale au spus că au existat insuficiențe grave în răspunsul guvernului, unii susținând că unele dintre regiunile cele mai afectate au fost neglijate.

Distribuie articolul: