În domeniul modei, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Fiecare om are stilul propriu și unic. Chiar dacă unele norme ale modei ne ajută să fim elegante și să facem alegerea potrivită, majoritatea dintre acestea sunt depășite  și trebuie să rămână în secolul trecut. Iată care sunt cele 6 reguli pe care trebuie să le încalci.

1. Femeile ce au mai mult de 40 de ani nu ar trebui să poarte blugi, iar părul trebuie să fie tuns scurt

Foto: Outfit Styles

Cu câțiva ani în urmă, Carolina Herrera, celebra creatoare de modă, a stârnit controverse  atunci când a sfătuit femeile de peste 40 de ani să nu poarte blugi, păr lung sau bikini.  „Nimic nu îmbătrânește mai mult o femeie decât să pretindă că este încă tânără”, a declarat ea pentru Daily Mail.

În prezent, nu se mai ține cont de vârsta pe care o ai. Poți purta absolut orice îți place. Tinerețea e o stare, nu o cifră. Experimentează, joacă-te cu culorile, explorează mai multe stiluri.

2. Nu purta fuste scurte după o anumită vârstă

Foto: Pinterest

Poartă fuste scurte acum,  la 60 de ani și la 90 de ani. Cea mai greșeală pe care o poți face când vine vorba de modă e să ții cont de părerile altora. Multe femei arată sexy în fustele scurte indiferent de vârstă. Important e să te simți confortabil și să emani încredere, restul sunt detalii.

3. Auriul și argintiul nu se combină

 

Atât timp cât nu exagerezi și alegi bijuteriile potrivite, combinația dintre aur și argint va arăta minunat. Combină cele două metale atunci când ai o ținută simplă.  Pentru a purta auriu și argintiu, poți opta pentru o piesă care să conțină ambele metale prețioase.

4. Geanta ta trebuie să fie de aceeași culoare cu pantofii

Foto: Style Motivation

Cea mai plictisitoare regulă. Mi-a luat  mult timp să o conving pe mama să renunțe la această regulă. Fii originală și combină culorile.  O geantă casual nu se va combina cu pantofii clasici sau de petrecere, chiar dacă ambele sunt de aceeași culoare. Prin urmare, gențile, curelele și pantofii nu trebuie neapărat să aibă aceeași culoare, ci să fie complementare.

5. Nu purta imprimeuri diferite

Foto: K4 Fashion

Deși este mai ușor să reușești să faci o ținută potrivită atunci când lucrezi cu aceleași imprimeuri,  ar trebui să experimentezi. Jocul cu diferite modele este, de asemenea, o modalitate de a scoate în evidență tot ceea ce deții. Imaginează-ți câte ținute poți crea cu o singură fustă din tweed dacă o asortezi cu topurile tale cu imprimeuri.

Totuși combinarea mai multor imprimeuri este prea riscantă, așa că rămâi la două, de preferință în aceleași tonuri. Imprimeurile precum bulinele, carourile și cele cu animale  pot fi purtate an de an, fiind considerate clasice. Acestea  completează atât de multe alte imprimeuri.

6. Femeile elegante niciodată nu poartă…

O femeie încrezută în propriile forțe va face și un sac să arate elegant. Iar dacă nu mă credeți, poftim dovada:

Foto: Potato News Today

În poză, Marlyn Monroe poartă o rochie făcută dintr-un sac de cartofi. Poza demonstrează că atitudinea e cea care contează. Adesea, pe TikTok, Pinterest, YouTube cineva ne spune cum trebuie să ne îmbrăcăm, ce haine sunt elegante, ce nu trebuie să porți. Nu-i asculta. Regulile modei se schimbă.