Vești bune la sfârșit de an pentru municipiul Ungheni! Orașul a fost desemnat Capitala Tineretului 2023 va fi, în anul 2023, Capitala Tineretului! Titlul vine în urma eforturilor depuse de Primăria municipiului Ungheni și organizațiile obștești, care sunt un partener de încredere al autorităților publice locale. Proiectul elaborat a acumulat cel mai mare punctaj (531 față de 509 pentru clasata pe locul doi), astfel că Ungheniul a fost declarat câștigător al concursului „Capitala Tineretului 2023”, anunțat de  Ministerul Educației și Cercetării.

Printre evenimentele majore, programate în cadrul Capitalei Tineretului 2023, se numără: Maratonul tinerelor familii pentru sănătate, ECO-Inovation Hackathon, Forumul Internațional „Tinerii – ambasadorii participării civice”, Cursul de instruire privind managementul proiectelor, Școala de jurnalism, Gala tinerilor activi, diverse competiții și concursuri, initiative comunitare etc. Va fi un an sub semnul tinereții și al tineretului.


„Menționăm capacitatea de implementare și infrastructura locală dezvoltată… Referitor la experiența autorităților administrației publice locale în implementarea proiectelor de tineret, municipiul Ungheni are numeroși parteneri”, se arată în procesul-verbal al comisiei de evaluare, prezidată de Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.


Reamintim că Ungheniul a fost prima localitate din Republica Moldova, desemnată Capitala Tineretului în anul 2011. După 10 ani, acest titlu revine la Ungheni.