Potrivit zvonurilor, armata rusă a pierdut deja 80 de mii de oameni. Reprezentanții armatei ruse se plâng rudelor lor de mass-media falsă a Kremlinului despre războiul din Ucraina. Tot ei au subliniat inconsecvența informațiilor despre pierderile trupelor ruse, scrie presa ucraineană, unian.net.

Într-o nouă interceptare lansată de serviciile secrete ucrainene, ocupantul îi spune unei rude că jurnaliștii ruși nu spun adevărul despre situația în care se află rușii în Ucraina.

„Ieri mi-am sunat unitatea. A venit două sute, un băiat a murit”, se plânge bărbatul.

În același timp, interlocutorul său se plânge că mass-media nu vorbește despre pierderile armatei ruse.

„Dar ei spun același lucru la televizor. Este deja enervant, chiar reticent să aprindă știrile. Două vehicule de luptă de infanterie sau cinci vehicule de luptă de infanterie au fost doborâte acolo, sunt două tancuri, 300 de Forțe ale Armate ale Ucrainei, mercenari. Tu spune-mi câți dintre ai noștri au murit într-o zi”, este revoltat rusul.

În același timp, interlocutorii notează că mobilizarea s-a oprit, dar aceasta este temporară, cel mai probabil pentru iarnă, dar recrutarea continuă în Rusia. Totodată, unul dintre bărbați notează că contractul dintre recruți va fi semnat de cei care nu au „nici Patrie, nici mamă”, adică aproximativ 2%.

Situația din față – ceea ce se știe
Potrivit analiștilor, armata rusă a pierdut deja cel puțin 8.044 de echipamente de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei. În același timp, 4927 de echipamente au fost distruse, 198 avariate, 300 abandonate și 2619 capturate.

În plus, din 21 noiembrie, pierderile totale în luptă ale rușilor din 24 februarie au fost de aproximativ 84.600 de persoane, iar în ultima zi – 390 de persoane.

 

Distribuie articolul: