Bebelușul tău nu-ți poate povesti cum se simte. Dar ți-o zice destul de clar prin alte semne. Și atunci când îl vezi irascibil, plângăcios, mai ales când îi schimbi scutecul – s-ar putea să-ți dea de știre că simte un discomfort. Pielea sensibilă, care se irită ușor de la scutec nu este o raritate, la bebeluși. Acest lucru nu ar trebui să te panicheze. Strategia cea mai bună pe care o poți adopta este să urmezi niște sfaturi de bază și să previi orice complicații care pot apărea.

Funduleț curat și uscat
Scutecul curat și uscat este lege – primul și cel mai important lucru, dacă nu vrei să ajungi în situația unui eritem fesier (iritația cauzată de scutec). Ai grijă să-i schimbi cât mai des scutecul celui mic, iar dacă pielea e uscată, aplică un unguent de barieră, ca să eviți orice iritație.

Hidratare la pătrat
Unguentul de barieră sau crema poate fi aplicată la fiecare schimbare de scutec. Dar dacă o utilizezi atât de frecvent, fii atentă la conținutul produsului. Evită cremele cu antiseptic, parfumuri sau conservanți. Acestea pot irita și mai mult pielea bebelușului tău. Unguentul pe care îl folosești trebuie să fie delicat și sigur pentru copii mici. Cele mai multe mămici optează pentru Bepanthen Unguent, și nu în zadar. Acesta conține lipide naturale, pentru a menține nivelul optim de hidratare și poate fi folosit zilnic, chiar și la bebelușii născuți prematur.

Lasă pielea să respire
Perfect ar fi, din când în când, să-ți lași bebelușul fără scutec, în timpul zilei. Astfel, pielea va respira și se va usca natural. Poți aplica Bepanthen Unguent, apoi lași pielea să se calmeze timp de 10 minute, fără scutec. Bepanthen formează o peliculă transparentă care va proteja ulterior pielea de substanțele iritante, lăsând-o să respire mai ușor. Vei observa în scurt timp că pielea bebelușului tău este mai moale și mai catifelată. Nu uita, chiar și atunci când îmbraci scutecul, să nu fie prea strâns. Este foarte important să circule aerul în interiorul scutecului ca să nu se formeze un mediu umed la acest nivel.

Ne dorim ca informațiile scrise în acest articol să-ți fie de folos. Dar te rugăm să le consideri ca o informare generală, care nu substituie recomandările specializate. Bepanthen Unguent poate fi folosit în fiecare zi, fără prescripția medicului. În formele mai blânde, iritația de scutec se poate vindeca în câteva zile. Însă, în cazul în care iritația nu se vindecă sau apar alte simptome agravante atunci trebuie să consulți un medic pediatru.

Pentru mai multe informații despre Unguentul Bepanthen, vizitează-ne pe www.bepanthen.ro.

Distribuie articolul: