Pe fundalul crizei energetice survenite, izolarea termică a unei locuințe nu mai reprezintă un moft, ci mai degrabă o perspectivă matură de a ne asuma consumul eficient al resurselor de energie. Deși poate părea o investiție destul de costisitoare, aceasta se răscumpără în timp util și te ajută, ulterior, să economisești sume considerabile la facturile care și așa vin destul de mari. 

Haideți deci, în acest articol, să elucidăm care sunt avantajele prioritare ale unei locuințe izolate termic corespunzător și pe final să vă convingeți că s-ar putea ca acest pas să vă garanteze un trai confortabil, chiar și atunci când prețurile la surse energetice crește considerabil. 

  • Are pereții fortificați

Datorită stratului protector pe care-l îl veți instala pe interiorul sau pe exteriorul fațadei casei, în spații prevăzute, de unde se pierde considerabil energie termică, pereții vor deveni mai groși, deci, în consecință, mai rezistenți în timp. Este același principiu ca și îmbrăcatul hainelor groase în sezonul rece. Pereții devin mai puțin vulnerabilu în fața factorilor externi.

  • Este izolată nu doar termic, ci și fonic

Este deja demonstrat că izolarea termică a pereților cu un strat protector, vă permite și un confort sonor, deoarece se vor diminua zgomotele externe în proporții de circa 30-45%, ceea ce e un rezultat cu adevărat bun, mai ales dacă ne referim la apartamente. 

  • Se prelungește considerabil durata de „viață” a unei locuințe

Vrem, nu vrem, dar nimic nu este veșnic. Nici chiar o casă la care tot faci reparații, accesând orice bani în împrumut urgent. De facto, tot ce putem face e să ne luăm măsurile corespunzătoare de precauție, care ar lungi efectiv durata de „viață” sau de exploatare a casei. 

Dacă materialele de izolare termică sunt alese corespunzător, durata de exploatare va crește considerabil, deoarece acestea vor proteja pereții de influența umidității crescute, vor preveni apariția mucegaiului sau vor stopa deteriorarea pereților.

  • Se formează o barieră de protecție antifungică și antimucegai

Una dintre marile probleme din aproape toate casele este prezența mucegaiului. Acesta nu doar afectează pereții, ci și sănătatea locatarilor, care de cele mai multe ori luptă cu diferite substanțe chimice în speranța de a alunga acest „oaspete nepoftit”. Izolarea termică, în majoritatea cazurilor, duce la dispariția mucegaiului.

Alege să iei un credit doar cu buletinul în Chișinău de la Zoom Credit și pregătește-ți casa de venirea sezonului rece. Nu uita că echipa Zoom Credit are cele mai avantajoase condiții la orice credit urgent, deci nu lăsa tot pe ultima clipă.

Zoom Credit – bani pentru siguranța și confortul tău!

Distribuie articolul: