Omletă din brânză, șuncă și ciuperci. Rețeta zilei vine pentru amatorii de ciuperci și omletă. Astăzi, recomandăm o rețetă nouă de omletă.

 

Ingrediente:

3 linguri de lapte cu conținut scăzut de grăsimi;

½ cană de brânză rasă cu conținut scăzut de grăsimi;

2 linguri de unt, topit (120 grame);

½ cană de ciuperci tăiate felii;

5 ouă;

¼ cană șuncă tăiată cubulețe;

Sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie, topește o lingură de unt și căliți ciupercile timp de două minute. Scoateți din tigaie într-o farfurie.

2. Între timp, într-un castron adânc, bateți ouăle cu lapte și asezonați cu sare și piper după gust.

3. În aceeași tigaie topim restul de unt la foc mediu, adăugăm ouăle bătute și amestecăm ușor cu o spatulă până omleta începe să se compacteze. Pe o parte a omletei, aranjați ciupercile, șunca și brânza, împăturiți-o în jumătate și gătiți încă câteva secunde sau până când brânza se topește.