Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație a anunțat că nodul rutier bulevardul Dacia – strada Băcioii Noi din Chișinău a fost modernizat cu semafoare inteligente. Acestea vor evalua numărul de autoturisme în intersecție și vor determina de sine stătător lungimea unei benzi pe benzile de deplasare, în scopul diminuării ambuteiajelor.

Pentru siguranța pietonilor care traversează intersecția bulevardul Dacia – strada Băcioii Noi, se reamenajează stațiile de așteptare, prin strămutarea acestora, se reconstruiesc trotuarele, urmând a fi montat și parapetul pietonal de protecție.
Intersecția bulevardul Dacia – strada Băcioii Noi din Chișinău este una dintre cele mai periculoase din municipiu. Conform datelor poliției, 70 la sută din accidentele rutiere sunt cu urmări fatale.
Costul total al proiectului depășește 4 milioane de lei. Lucrările sunt pe final, iar în curând vor fi activate noile semafoare.
Semafoare inteligente urmează a fi instalate și în alte intersecții de pe bd. Dacia, pe tronsonul cuprins între str. Băcioii Noi și str. Burebista. Ulterior, se va face o evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente și se va decide unde vor mai fi modernizate astfel intersecțiile.