Oare să cumpăr iPhone 14 sau să aștept până apare deja iPhone 15? Sau poate să mă bucur că în sfârșit a scăzut prețul pentru iPhone 12 și 13? Majoritatea deținătorilor de iPhone sau măcar cei care vor să procure acest telefon se învârtesc constant în jurul acestor întrebări. De fapt, e un lucru absolut normal pentru că vrei să știi dacă se merită să investești atâția bani într-un singur telefon, pentru că dacă nu ai foarte multe resurse financiare, varianta cea mai optimă e să iei un împrumut de bani. Totuși, întrebarea cea mai importantă, merită să investești în noul iPhone 14?

      Mai întâi de toate, află care sunt principalele caracteristici noi aduse de iPhone 14, comparativ cu iPhone 13:

  • Cameră frontală îmbunătățită, 12 MP, pixeli de 1,9 microni cu autofocus;
  • Mod video 4K la 30 fps pentru camera principală;
  • Pentru modelul iPhone 14 Pro, camera principală de 48 MP;
  • Calitate mai bună a fotografiilor de noapte (în condiții de lumină scăzută);
  • Stabilizarea imaginii video;
  • Modem mai rapid și mai puțin consumator de energie (Qualcomm 5G 6nm);
  • Bluetooth 5.3;
  • 6 GB RAM;
  • Conexiune prin satelit pentru informații SOS;
  • GPU Penta-core;
  • Baterie de capacitate mai mare;
  • Sistem de recunoaștere a incidentelor (bazat pe un senzor giroscopic și un accelerometru);
  • Design similar, dar iPhone 14 este ceva mai gros;

Merită să cumperi un iPhone 14 dacă ai un iPhone 13 sau iPhone 12? 

      E o adevărată provocare pentru Apple ca să convingă proprietarii de iPhone 12 sau iPhone 13 să facă upgrade la iPhone 14 anul acesta. Deși a spune „upgrade” este puțin exagerat, deoarece la prima vedere, iPhone 14 nu s-a schimbat atât de mult față de iPhone 13. Doar o baterie semnificativ mai puternică, cu o autonomie mai mare cu 30 de minute în comparație cu modelul anterior și o încărcare de 50% în 30 de minute, comparativ cu o încărcare de 35% în 30 de minute pentru un iPhone 12. 

      Cu toate acestea, tehnologia camerei și a afișajului a rămas neschimbat, întrucât iPhone 14 nu are o cameră cu mult mai puternică. Totuși, noile cipuri Apple pot face față înregistrărilor mai bine și mai rapid, dar pentru cei care nu au prea multe nevoi foto, nu este un argument atât de puternic.

      În ceea ce privește dimensiunea și designul, iPhone 14 este aproape identic cu modelele anterioare de iPhone 12 și iPhone 13. Poate doar câteva opțiuni de culoare noi, cum este verde, violet, alb, albastru, negru și roșu. În schimb nu mai există o versiune roz, deoarece a fost înlocuit cu violet. De asemenea, finisajul din aluminiu rămâne același design în comparație cu modelul anterior.

      Totuși, trebuie de recunoscut că iPhone 14 are o baterie mai puternică și o viață mai lungă a bateriei. La suprafață, noul cip A16 asigură și un consum mai mic de energie, de aceea, bateria este o autonomie bună pentru un cumpărător de iPhone 14, dar totuși Apple mai are de lucru pentru a convinge proprietarii de iPhone 12 și iPhone 13 să facă upgrade la noile modele de iPhone. 

      Nici camera nu a adus inovații hardware majore, reprezentând o nouă paradigmă. Dacă ai un iPhone 13 sau un iPhone 12, nu știu dacă aceste mici noutăți merită să cumperi un iPhone 14, însă oricum te pune pe gânduri. Chiar dacă la prima vedere iPhone 14 nu are prea multe actualizari față de modelele precedente, culorile noi și design-ul atrage destul de mult.

      Așadar, e alegerea fiecăruia dacă să procure acest model de iPhone sau nu, dar să recunoaștem că investițiile nu sunt dintre cele mai mici. Dacă totuși te hotărăști să procuri noul iPhone 14 și nu ai suficiente resurse financiare, optează pentru împrumuturi rapide online. Împrumut.md oferă credite nebancare pe termen lung care îți vor permite să-ți materializezi visele, chiar dacă acest lucru ține de achiziționarea unui nou telefon. Succes în noua achiziție!

Distribuie articolul: