Termoelectrica anunță că începând cu data de 11 octombrie Centrala Electrică cu Termoficare Sursa I a trecut la un regim de funcționare pe bază de păcură în calitate de combustibil, cu utilizarea minimală a gazelor naturale în procesul tehnologic. Anunțul a fost făcut public printr-un comunicat de presă al instituției. Totodată, Centrala Electrică cu Termoficare (CET) Sursa I a fost pusă în funcțiune, fiind finalizate cu succes lucrările de reparație și pregătire pentru perioada rece a anului.

În ceea ce privește situația de pe piața gazelor și deciziile autorităților, Termoelectrica S. A. a efectuat lucrările necesare pentru trecerea Centralei la utilizarea mixtă a păcurii și gazelor naturale. În prezent, Centrala activează în baza unui regim ce permite majorarea sarcinii termice și electrice, la necesitate.

CET Sursa I este principala sursă de producere a energiei termice și electrice a Societății pe Acțiuni Termoelectrica și un important obiect energetic al țării. CET Sursa I asigură producerea energiei termice și energiei electrice în regim de cogenerare – ce presupune producerea a două tipuri de energie (termică și electrică) în baza aceluiași combustibil.