Produse pline de antioxidanți

Radicalii liberi sunt molecule care pot deteriora celulele sănătoase. Ele cresc probabilitatea de a suferi de anumite boli, cum ar fi cancerul și accelerează îmbătrânirea. Alimentele bogate în antioxidanți pot ajuta la combaterea acestor molecule. Legumele și fructele colorate sunt pline cu ele, așa că adăugați între cinci și nouă porții din acestea în fiecare zi.

Pomușoare

Acestea sunt o sursă excelentă de antioxidanți și pot ajuta la prevenirea cancerului și a unor boli ale creierului. Pomușoarele congelate le au și ele. Verificați frigiderele magazinului alimentar și bucurați-vă de ele pe tot parcursul anului.

Ulei de masline

Această grăsime „bună” gustoasă poate avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Unele studii arată că poate îmbunătăți nivelul de colesterol.

Peşte

A fost numită „hrană pentru creier” deoarece acizii săi grași, DHA și EPA, vă pot ajuta creierul și sistemul nervos să funcționeze așa cum ar trebui. Consumul de pește de o dată sau de două ori pe săptămână vă poate face, de asemenea, mai puțin probabil să aveți demență. Grăsimile Omega-3 găsite în peștele gras, cum ar fi somonul și păstrăvul, pot scădea colesterolul „rău” și trigliceridele. De asemenea, poate ajuta la atenuarea inflamației care duce la ateroscleroză, atunci când depozitele de grăsime vă înfundă arterele.

Fasole

Adăugați aceste mici bombe nutriționale în dietă de trei sau patru ori pe săptămână. Fibrele pot ajuta la digestie și pot ajuta la reducerea șanselor de obezitate, boli de inimă și diabet. Și pentru că vă fac să vă simțiți plini mai mult timp, o dietă bogată în fibre vă poate ajuta să slăbiți.

Legume

Legumele au fibre, antioxidanți și o mulțime de vitamine și minerale care vă pot ajuta să vă protejați de bolile cronice. Plantele cu frunze verzi au vitamina K pentru oase puternice. Cartofii dulci și morcovii au vitamina A, care vă ajută să vă mențineți ochii și pielea sănătoase și vă protejează împotriva infecțiilor. Rezultatele sunt mixte, dar într-un studiu, bărbații care consumau 10 sau mai multe porții de roșii pe săptămână și-au redus șansele de cancer de prostată cu 35%.

Nuci

Nucile sunt pline de proteine ​​vegetale fără colesterol și alți nutrienți. Migdalele sunt bogate în vitamina E, care poate ajuta la scăderea riscului de accident vascular cerebral la femei, iar nucile pecan au antioxidanți. Grăsimile nesaturate din nuci pot ajuta la scăderea LDL și la creșterea colesterolului HDL. Dar nucile au și calorii. Așa că bucurați-vă de ele cu moderație.

Lactate

Băuturile îmbogățite cu vitamina D, cum ar fi laptele, vă ajută organismul să absoarbă și să utilizeze calciul. Acest lucru este deosebit de important dacă este posibil să aveți osteoporoză sau subțierea oaselor.

Cereale integrale

Adăugarea acestora în dieta dumneavoastră vă poate reduce șansele de anumite tipuri de cancer, diabet de tip 2 și boli de inimă. De asemenea, fibrele pot ajuta la prevenirea problemelor digestive precum constipația și bolile diverticulare. Alegeți pâine și paste integrale și orez brun sau sălbatic în loc de alb. Pune orzul în supe sau adaugă fulgi de ovăz simplu la chifle.

Distribuie articolul: