Pe-un picior de plai/Pe-o gură de rai… Ca într-un basm, înconjurați de natură și tradiții, într-o seară de sâmbătă, pe 27 august, la Butuceni a început cea de-a 7 ediție a Festivalului Moldo Crescendo – #povești.

Evenimentul a adunat sute de spectatori de toate vârstele: copii, părinți și bunici, dar și tineri îndrăgostiți, dornici de a auzi poveștile interpretate de un ansamblu deosebit de muzicieni. Din spusele organizatorilor, ediția din acest an este unică atât datorită locațiilor în care au loc concertele și repetițiile, dar, și mai mult, datorită artiștilor care urcă pe scenă.

Printre aceștia se numără primconcertmaestrul Filarmonicii din Bamberg (Germania), violonistul moldovean Ilian Gârneț, violonista-basarabeancă care deține vioara Stradivarius ce datează din 1699, Alexandra Tîrșu, dar și alți artiști care s-au afirmat pe scenele lumii și vin în Moldova pentru prima dată: violonista originară din Ucraina, Oksana Mukosii, studenta Univerităților de Muzică din Viena și Berlin, violoncelista originară din Austria, Marilies Guschelbauer, violoncelistul originar din Hong Kong, student la Universitatea de Muzică din Munchen, Alex Kwan Chak Lau.

După deschiderea de la Butuceni, Festivalul a continuat deja cu încă un concert cu intrare liberă la Casa de Cultură din Călărași, în data de 28 august. În continuare, vor avea loc alte 3 concerte la care sunt așteptați doritorii de a-și petrece ultimele seri de vară cu muzică bună, în interpretarea celor mai buni artiști de muzică clasică din generația lor.

Publicul este așteptat pe:

31 august, Butuceni, 18:00 – concert cu muzică și vin, sub prispa Casei cei Mari din Butuceni – Contrabasul păcălit de vulpe

1 septembrie, Chișinău, 19:00 – concert în scuarul Teatrului de Operă și Balet – Cvartelul lui Guguță

3 septembrie, Chișinău, 19:00 – concertul de închidere a Festivalului, la Sala cu Orgă – Păstrăvul de aur

Bilete în rețeaua iTicket și pe www.moldocrescendo.com

Sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova

Parteneri Strategici: USAID, Ambasada Austriei în Republica Moldova
Parteneri Locali: ANTRIM, Butuceni Eco Resort
Sponsor Principal: Moldtelecom

Sponsori: Rădăcini, Felicia Optic Center, Comunitatea de Patreon Moldo Crescendo
Parteneri: Music Shop, Julius Meinl, Purple.

 

Distribuie articolul: