Atunci când vrei să îți achiziționezi o mașină, însă nu dispui de banii necesari, începi să te gândești la modalitățile de achiziție în rate. Când ajungi la acest capitol te poți întreba care e cea mai bună soluție? Un împrumut auto de la un dealer sau de la bancă?

La prima vedere, acestea două pot fi destul de asemănătoare, întrucât în ambele cazuri ai de achitat o rată lunară, însă diferențe totuși există. Unde este mai convenabil să apelezi pentru un credit auto, afli în rândurile de mai jos.

Ce trebuie să știi despre un împrumut auto de la bancă

Un credit auto este un credit bancar ce presupune achiziția unui autoturism nou sau second-hand de la dealerii agreați de bancă. Principala caracteristică a unui credit auto este faptul că proprietarul mașinii este clientul, încă de la începutul perioadei de creditare.

În cazul creditului auto, împrumutul se achită prin intermediul plăților lunare. Acestea cuprind: TVA-ul inclus, rata dobânzii, comisioanele și cota-parte din valoarea de cumpărare a bunului. Trebuie să știi că un credit auto este garantat cu autoturismul achiziționat, iar mașina trebuie să fia asigurată FULL CASCO. În ceea ce privește costurile de asigurare, ele pot fi suportate fie de client, fie de instituția bancară.

Este bine de știut că în cazul uzurii mașinii sau degradării acesteia, tu ești cel care va plăti. În schimb, dacă vrei să rambursezi anticipat împrumutul, acest lucru este posibil oricând.

Cu toate acestea, creditul auto presupune dobânzi mai mari și o birocrație în etape ce ar putea să dureze ceva mai mult. Trebuie să se încheie polița CASCO, constituirea gajului pe mașină, apoi virarea banilor în contul vânzătorului. Condițiile de creditare nu sunt negociabile, de cele mai multe ori, iar până la rambursarea totală a creditului va trebui ca banca să pună garanție mobiliară pe autoturism.

Ce trebuie să știi despre un împrumut auto de la un dealer

Înainte de a vizita un anumit dealer în persoană, ar trebui să examinezi mai întâi cu atenție site-urile tuturor dealerilor din oraș. Site-urile oferă o mulțime de informații utile, inclusiv promoții și oferte speciale actuale. Dar este mai bine să citești recenzii adevărate despre dealeri auto pe resurse de internet ale unor terțe părți (există site-uri speciale unde oamenii își împărtășesc recenziile despre magazine).

După studierea site-urilor celor mai mari dealeri de mașini din oraș, poți trece la apeluri. Merită să selectezi mai mulți dealeri auto care au trezit cea mai mare încredere și să îi suni pe fiecare dintre ei. Un consultant telefonic îți poate răspunde la orice întrebare de interes. De exemplu, dacă există o mașină necesară, dacă există reduceri la aceasta acum, în ce configurație se vinde și dacă poate fi rezervată înainte de ziua achiziției.

Dacă în timpul comunicării telefonice era posibil să găsești un limbaj comun cu orice consultant, atunci mai întâi ar trebui să mergi la el. Mergi direct la inspecția vehiculului și nu ezita să pui întrebări.

În plus, pe site-urile oficiale poți afla în orice moment prețurile recomandate. Pentru toți dealerii legali de mașini, acestea trebuie să fie identice. Dar acest lucru este mai mult teoric și, în practică, de obicei, prețurile recomandate diferă semnificativ de prețurile reale. Brandurile promovate încearcă din răsputeri să combată această problemă, dar nu întotdeauna cu succes. În orice caz, cunoscând costul real, îți va fi mai ușor să navighezi în prețurile propuse.

Acum că știi ce presupune un împrumut auto de la bancă și unul de la un dealer, trebuie să alegi singur care opțiune îi convine mai mult, așa cum ambele au avantaje și dezavantaje. Recomandarea noastră ar fi să studiezi atent, nu doar comisioanele și condițiile de plată sau de acordare a unui împrumut auto, dar și reputația dealerului auto sau a băncii la care apelezi.

De exemplu, compania de creditare Zoom Credit te poate ajuta în acest sens și îți oferă condiții extrem de simple și avantajoase pentru serviciul mașini în credit. Cu instrumentul financiar Zoom Auto îți procuri mașina visurilor tale în cel mai scurt termen posibil. Îți oferim 75% din valoarea automobilului sau îți finanțăm achiziționarea acestuia, cu o contribuție din partea ta de minim 25%.

Cu toate acestea, nu uita, alegerea îți aparține! Mult succes!

Distribuie articolul: