Georgia a executat-o pe Kelly Renee Gissendaner, introducându-i-se o injecţie fatală, în ciuda apleurilor în instanţă şi a rugilor copiilor acesteia de a i se cruţa viaţa şi a o restabili doar la sentinţă pe viaţă. Iată pentru ce a fost condamnată femeia.

Kelly a fost condamnată la moarte după ce i-a fost recunoscută vina în plănuirea morţii soţului său, Douglas Gissendaner, în vârstă de 30 de ani.

kellyEl a fost răpit şi asasinat de către Gregory Owen, iubitul lui Kelly Gissendaner pe atunci, care a primit sentinţă pe viaţă. Acesta a confirmat ca l-a dus pe Douglas în pădure unde l-a înjunghiat în mod repetat. El a colaborat cu ancheta şi a pledat vinovat, recunoscându-şi vina şi acuzând-o pe Kelly de complicitate, ea fiind cea care l-a ajutat să urce corpul neînsufleţit al soţului în maşină şi i-au dat foc, încercând astfel să scape de probele incriminatorii.
Aceasta a spus printre suspine cât de mult îşi iubeşte copiii şi şi-a cerut scuze de la familia soţului ei, Douglas, sperând ca aceştia să capete cândva pacea şi fericirea. Familia soţului însă nu i-au acceptat scuzele, spunând că aceasta îşi merită pedeapsa şi că victima în această situaţie nu este ea, ci Douglas, căruia nu i-a cruţat viaţa.

Însăşi Papa Francisc s-a adresat Curţii de Judecată, care a decis sentinţa lui Kelly, cu îndemnul de a i-o anula. El a susţinut săptămâna trecută la Congresul din SUA un discurs pe tema abolirii pedepsei cu moartea în această ţară.

Clemenţă pentru inculpată au cerut şi copiii acesteia: Dakota, Kayla şi Brandon, realizând luna aceasta, mai devreme, un filmuleţ în care pledau ca viaţa mamei lor să fie cruţată. Ei au declarat că au iertat-o pe mama lor şi au mai spus că ar suferi teribil în urma pierderii şi celui de-al doilea părinte.

kellyAceasta a fost a treia execuţie programată a lui Kelly. Prima a fost pe 25 februarie, care a fost amânată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. A doua, programată pe 2 martie a fost amânată din cauza unei suspiciuni cum că medicamentul care ar fi trebuit să i se administreze nu ar corespunde cerinţelor.

Drept ultimă mâncare, acuzata a cerut chipsuri cu caşcaval, nachos şi o limonadă dietetică. Gissendaner, în vârstă de 47 de ani, a decedat miercuri, la ora 12:21, în urma introducerii unei injecţii de pentobarbital la închisoarea din Jackson, statul Georgia, a confirmat un purtător de cuvânt al închisorii.

Ultimele sale cuvinte, după cum afirmă cei de la Associated Press, i-au fost adresate avocatei acesteia, Susan Casey, care se afla printre martori.
„Eu vreau să spun doar că Domnul să te binecuvînteze, Susan, şi că te iubesc. Ştiu că tu îi vei înştiinţa pe copiii mei că am trecut în lumea Celor Drepţi cântând „Amazing Grace” (Milostivirea neaşteptată)”.

Ea a fost prima femeie în ultimii 70 de ani care a fost executată în Georgia, şi cea de-a 16-a în SUA de când Curtea Supremă a Statelor Unite a reinstaurat pedeapsa cu moartea, în 1976.

Foto: mercurynews.com, gpb.com, alive.com

Nadejda Divdic, stagiară

Distribuie articolul: