Știai că asocierea corectă a alimentelor te ajută să slăbești mai rapid și eficient? Ei bine, nutriționiștii spun că aceste combinații inteligente aduc un aport mai mare de substanțe nutritive în corp și induc instant senzația de sațietate.

Ceea ce nutrionțiștii punctează în privința acestor asocieri este că ele reușesc să stimuleze la nivelul creierului senzația de sațietate, astfel încât tu să nu cazi pradă poftelor alimentare nesănătoase.

De asemenea, studiile relevă că persoanele care nu obișnuiesc să mănânce la micul dejun tind să slăbească mai greu decât cele care consumă următoarele combinații benefice de alimente. „Odată ce organismul este alimentat cu nutrienții necesari, nu va mai fi stârnit de poftele alimentare nesănătoase, precum cele cu nivel crescut de carbohidrați (făinoase și zahăr)”, spun nutritionistii.

Somon & avocado

Avocado este renumit pentru conținutul de grăsimi sănătoase pe care îl conține, dar știai că acesta este și o sursă excelentă de fibre? Mai mult de o jumătate de avocado conține 7 grame de fibre sau 25% din valoarea zilnică recomandată de nutrienți benefici pentru toate procesele din organism. Studiile arată că persoanele care mănâncă cel puțin jumătate de avocado la micul dejun simt într-o proporție de 40% mai multă sațietate decât cei care nu consumă deloc avocado. „Combinația de avocado cu somon la micul dejun ține de foame în jur de trei ore. Somonul este un pește extrem de bogat în acizi grași omega-3 și proteine, așadar consumă-l cu încredere și cu ajutorul lui vei reuși să slăbești rapid și sănătos”, spun nutriționiștii, potrivit eatthis.com

Terci de ovăz & unt de migdale

Unul dintre beneficiile cele mai mari ale consumului de terci din fulgi de ovăz este acela că te ajută să pierzi în greutate în mod sănătos. Un studiu de specialitate relevă că cei care îl consumă la micul dejun „simt o dorință mai mică de a mânca în exces sau de a gusta alimente nesănătoase”. „Conținutul ridicat de fibre solubile cunoscute sub numele de β-glucan încetinesc digestia, câștigând în timp util o senzație de sațietate prelungită. Pune o lingura rasă cu unt de migdale sau de arahide și ai adăugat terciului încă 8 grame de proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru a dubla puterea lor de sațietate”, explică specialiștii.

Iaurt & fructe de pădure

Consumul de iaurt este asociat cu un indice de masă corporală mai scăzut și totodată cu o circumferință mai mică în talie, arată recent un studiu publicat în Jurnalul International de Obezitate din Statele Unite ale Americii. „Fructele de pădure completează perfect acest aliment bogat în proteine. Murele, afinele, căpșunile și zmeura, de pildă, sunt bogate în antioxidanți cunoscuți sub denumirea de flavonoide, des recomandate în curele de slăbire pentru că intesifică eliminarea toxinelor din corp”, mai spun experții în alimentație sănătoasă.

Omleta & sos picant

S-a demonstrat că ouăle consumate la micul dejun accelerează procesul de slăbire. „Un mic dejun proteic funcționează mai bine decât unul bogat în carbohidrați pentru că amplifică procesul de pierdere în greutate. Condimentează ouale sau omleta cu un pic de sos iute și vei arde și mai multe calorii după masă. Există numeroase studii care spun că o substanță specifică ardeilor (capsaicina) intensifică arderile în organism, stimulează pierderea în greutate la nivel molecular, și modifică proteinele cheie găsite în grăsimi”, conform eatthis.com

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: