Astăzi există numeroase surse din care să ne informăm și să ne inspirăm atunci când dorim să ne amenajăm locuința, însă o persoană care nu este profesionistă în domeniu poate face anumite greșeli. Este foarte important ca fiecare alegere să fie potrivită interiorului tău, ca într-un  final să obții rezultatul dorit.

      Nu trebuie, totuși să îți faci prea multe griji și să devii anxios la gândul unei amenăjari. Îți prezentăm mai jos câteva reguli simple, care te vor ajuta în procesul de amenajare a interiorului tău.

Nu începe prin a vopsi pereții

      Alegerea culorii pereților nu ar trebui niciodată să fie un cap de listă. Există suficiente opțiuni din care poți alege și poți avea aproape orice nuanță pe care ți-o imaginezi pe pereți. Tocmai din acest motiv, este de preferat să alegi prima dată piesele de mobilier centrale, cum ar fi dormitoarele, sau alte detalii la fel de importante cum sunt covoarele și pernele. Abia după aceste etape poți alege și culoarea pereților, în funcție de modelele și culorile preferate. 

Nu te decide asupra unei culori în magazin

      Niciodată nu trebuie să cumperi vopseaua sau materialele pentru podea de la prima vizită în magazin, pentru că e posibil să fie niște alegeri impulsive, pe care vei ajunge ulterior să le regreți și vor fi mai greu de reparat. Ia acasă, dacă poți, mostre din orice, indiferent că este vorba de vopsea sau de o machetă. Este foarte bine să le compari acasă, în funcție de încăpere, lumină, mobilier, gusturi personale etc. 

Ia în considerare psihologia culorilor

      Există studii care atestă faptul că nuanțele și culorile au o influență asupra stării și percepției noastre. Tocmai de aceea, este bine să citești înainte de a alege o culoare puternică în dormitor, pentru a decide dacă îți va oferi starea pe care o cauți. Alege culoarea în funcție de încăpere și de utilitatea acesteia, pentru a te asigura că obții cele mai bune rezultate.

Nu lipi toate piesele de mobilier de perete

      Această regulă este posibil să o întâlnești destul de des atunci când vine vorba despre designul interior. Încearcă să eficientizezi spațiul cât mai mult posibil, iar lipind mobilierul de perete nu este o modalitate prea bună. Dimpotrivă, vei reuși să creezi iluzia de spațiu prin simplul fapt că ai reușit să creezi mai multe zone. Sentimentul acela de intimitate va da de fiecare dată impresia că spațiul este mai mare decât este în realitate. 

Ia în considerare spațiul din camere 

      Este un sentiment extrem de neplăcut acela când simți că nu ai loc în propria casă. Din acest motiv, ai grijă ca fiecare piesă de mobilier să fie poziționată cât mai departe de zonele de acces și de piesele de mobilier la care ai nevoie să ajungi într-un mod facil, precum canapeaua. Alege doar fotolii moderne și fii atent prin ce zone ale camerelor ai nevoie de mai mult spațiu liber, iar în funcție de acest lucru, poziționează piesele de mobilier. 

      Niciodată nu este prea târziu să îmbunătățești aspectul unei case. Dacă descoperi vreuna dintre greșelile de mai sus în locuința ta, inspiră-te din sugestiile noastre și vezi cum ai putea s-o îmbunătășești. În același timp, află că dacă ai nevoie de sfaturi și ajutor în alegerea mobilei, cum ar fi mobila de living, dining sau dormitor, managerii showroom-ului BELLONA sunt mereu gata să te ajute. Vă așteptăm cu drag pe str. Calea Orheiului, 120. 

 BELLONA – mobila care te inspiră!

Distribuie articolul: