Când urmăm o dietă pentru pierderea în greutate, este esențial să știm valoarea nutrițională a alimentelor. Unele sunt bogate în calorii, ceea ce nu este de dorit atunci când ne dorim kilograme mai puține. Drept urmare, este bine să ținem cont de profilul caloric al legumelor și fructelor preferate. Experta în alimentație, dr. Mihaela Bilic, a dezvăluit că cireșele îngrașă enorm.

Persoanele care vor să slăbească sau țin la siluetă trebuie să fie atente la cantitatea de cireșe consumată. Cireșele sunt folosite în prăjituri, plăcinte și multe alte deserturi. Dar ele îngrașă, susține nutriționista.

Pont oferit de Mihaela Bilic

O mână de cireșe fără sâmburi conține 97 de calorii. Cum nimeni nu se satură din doar câteva fructe, ajungem să mâncăm până la un kilogram de cireșe. Dacă îți plac foarte mult cireșele și nu poți renunța la ele în curele de slăbire, medicul nutriționist Mihaela Bilic îți dă un pont: înlocuiește o masă cu un kilogram de cireșe.

Cireșele îngrașă teribil”, atenționează nutriționista, care spune că „pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă, vor fi strugurii, care bat orice”.

Cireșele sunt sănătoase?

Cireșele sunt fructe încărcate cu substanțe nutritive. Toate soiurile sunt bogate în vitamina C, bună pentru protecția celulelor pielii și contribuie la creșterea imunității. În plus, conțin o cantitate bună de potasiu, ce ajută la echilibrarea electroliților și fluidelor din organism, precum și la reducerea tensiunii arteriale. Ca rezultat, acest mineral poate ajuta la reducerea riscului de AVC.

Cireșele sunt, de asemenea, o sursă impresionantă de fibre. Acest carbohidrat te menține sătulă, reducând pofta de mâncare si prevenind supraalimentarea.

Sursa: playtech.ro

Distribuie articolul: