Somonul este considerat unul dintre cele mai bune sortimente de pește pentru alimentația noastră. Are un conținut foarte bogat de vitamine, minerale si acizi grași Omega 3.

Cartofii dulci fac parte din grupa alimentelor cu un indice glicemic scăzut. Sunt foarte bogați în fibre, iar specialiștii în nutriție ne recomandă să îi includem în alimentația noastră, de cel puțin două ori pe săptămână.

Broccoli se află în top 10 al celor mai bune alimente sănătoase. Au un conținut bogat în fibre solubile şi insolubile, vitamina C și vitamina K, cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra circulaţiei sanguine, informează catine.ro.Așadar, o combinație sănătoasă de ingrediente pentru o masă gustoasă și consistentă.

  •  Ingrediente
    500 gr file de somon norvegian
    500 gr cartofi dulci
    500 gr broccoli
    1 ceapă medie
    2 căței de usturoi
    sare și piper
    pudră de muștar
    2 crenguțe de rozmarin
    1 lingură ulei de măsline
    25-30 gr unt
    1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
    1 lămâie.

Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei nu este complex, însă sunt necesari câțiva pași importanți pentru reușita preparatului.

Începe prin a condimenta fileul de somon cu sare, piper și pudră de muștar. Apoi, stropește-l cu puțin ulei de măsline și lasă-l la odihnit până când pregătești celelalte ingrediente.

Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune aceste ingrediente la fiert într-un vas cu apă și sare. Adaugă și o crenguță de rozmarin. Curăță cartofii dulci, taie-i în fâșii lungi ca pentru prăjit și adaugă-i în vasul de pe foc. Lasă-i să fiarbă până când încep să se pătrundă ușor, apoi scurge-i bine și lasă-i să se tempereze câteva minute. Acest pas este necesar pentru a da puțină aromă cartofilor.

Pune un alt vas cu apă la fiert și adaugă puțină sare și puțin bicarbonat de sodiu. Desfă broccoli în mici buchețele pe care le scufunzi în apa care fierbe. Lasă-le să se opărească pentru un minut, apoi scoate-le în apă foarte rece. Acest pas este necesar pentru a nu-și pierde broccoli culoarea verde, în timpul tratamentului termic.

Cum prepari fileul de somon cu legumele la cuptor

Când ai toate aceste ingrediente pregătite, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și lasă-l să atingă temperatura setată. Ia un vas termorezistent sau o tavă și unge-i interiorul cu unt.

Așază fileul de somon la mijloc și crestează-l din loc în loc, pe lățime. Pune în aceste crestături felii subțiri de lămâie. Adaugă în forma de copt cartofii și buchețelele de broccoli. Mai presară puțin rozmarin și pune ingredientele la cuptor pentru 15 minute. Somonul se pătrunde într-un timp scurt, iar legumele sunt deja preparate pe jumătate.

Servește preparatul din file de somon cu cartofi dulci la cuptor și broccoli cât este cald, stropind ingredientele cu suc proaspăt de lămâie.

Dacă adori preparatele pe bază de somon îți mai oferim o rețetă de file de somon în crustă de muștar cu fistic.

Distribuie articolul: