Căpșunile sunt fructele cel mai des folosite în rețetele de deserturi. Sunt gustoase și aromate, dar oferă și un aspect plăcut acestora. În plus, introduse în interiorul blaturilor de prăjituri sau torturi, oferă acestora un plus de umiditate ca și când ar fi însiropate.

 Ingrediente

  • 5 ouă de mărime medie;
    125 gr zahăr;
    125 gr de făină
    50 ml ulei de floarea soarelui sau unt topit;
    1 praf de sare;
    500 gr căpșuni;
    sucul și coaja de la o lămâie;
    50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie;
    puțin ulei și făină pentru forma de copt.

Mod de preparare

Începe cu pregătirea fructelor. Spală căpșunile în apă rece, fără a le îndepărta frunzele. Lasă-le într-o sită la scurs. Nu este indicat să îndepărtezi frunzele de la căpșuni înainte de spălare pentru a nu pătrunde apa în ele. Îndepărtezi frunzele de la căpșuni după ce sunt bine scurse de apă, informează catine.ro.

Dacă sunt de mărime mare, taie căpșunile în jumătăți. Ideale sunt căpșunile de mărime medie, pentru a le adăuga întregi în compoziția de pandișpan. Astfel, nu au timp să se înmoaie în timpul tratamentului termic și să umezească prea mult blatul prăjiturii.

Cum prepari delicioasa prăjitură pufoasă cu căpșuni

În intervalul de timp când se scurg căpșunile de apă, separă albușurile de gălbenușuri. Pune albușurile în bolul mixerului și presară sare peste ele. Lasă-le la temperatura camerei cel puțin 10 minute, pentru reușita sigură a bezelei. Amestecă gălbenușurile cu puțină sare pentru a le intensifica culoarea. Adaugă uleiul și coaja de lămâie răzuită fin și omogenizează compoziția. Nu amesteca în exces pentru că e posibil să se taie compoziția.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o formă de copt rotundă cu diametrul de 26-28 cm. Unge-i interiorul cu ulei și presară puțină făină.

Mixează albușurile până când acestea devin cristaline. Adaugă treptat zahărul, alternând cu sucul de lămâie și mixează intens. Sucul de lămâie adăugat favorizează scurtarea timpului în care obții o bezea fermă.

Adaugă compoziția de gălbenușuri și amestecă ușor până la omogenizare. Adaugă făina lingură cu lingură și amestecă ușor folosind o spatulă. Întinde compoziția pentru pandișpan în forma de copt și niveleaz-o frumos la suprafață.

Trece căpșunile prin zahărul pudră cu aromă de vanilie și înfige-le din loc în loc în compoziția de prăjitură. Pune tava la cuptor și coace delicioasa prăjitură pufoasă cu căpșuni pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se tempereze în forma de copt, apoi o poți transfera pe un suport. Trece prin sită zahărul pudră cu aromă de vanilie rămas de la pudrarea căpșunilor. Decorează cu el prăjitura, la suprafață. Savureaz-o alături de cei dragi!

 

Distribuie articolul: