Îți imaginezi că există alimente pe care, dacă le mănânci, te și ajută să slăbești? Ei, bine, nu-ți mai imagina. Ele chiar există. Află care sunt, ca să le introduci în dieta ta zilnică.

Sună aproape incredibil, dar există unele preparate care, odată mâncate, stimulează metabolismul, declanșează hormonii care eliberează grăsimile și chiar elimină toxinele care te împiedică să scapi de kilogramele nedorite. Evident că acestea nu sunt niște poțiuni miraculoase, dar, cu ajutorul unei diete sănătoase, vei vedea că lucrurile vor merge în direcția dorită.

Stridiile

Dacă te abții să le consumi alături de un pahar cu șampanie, află că stridiile se pot dovedi un preparat destul de prietenos cu silueta ta. Ele sunt o sursă excelentă de zinc, element care ajută la reducerea considerabilă a apetitului și a poftelor induse de hormoni. Dacă mai afli că o porție de șase stridii conține doar 50 de calorii, poate iei în calcul serios să consumi mai des acest preparat. Mănâncă-le cu lămâie.

Scorțișoara

Nu te bucura și nu te infige rapid într-o felie de plăcintă sau o gogoașă cu scorțișoară. Vorbim aici doar de condimen­tul frumos mirositor, nu de preparatele ce îl conțin. Scorțișoara ajută glucoza să pătrundă mai rapid în celule, ceea ce înseamnă ca organismul tău consumă mai puțină insulină (hormonul de stocare a grăsimilor). Cea mai bună variantă de a mânca scorțișoară este să adaugi puțin din acest condiment în cafeaua de dimineață sau peste fiertura de ovăz pe care o mănânci la micul dejun.

Avocado

Mâncat pe pâine, simplu sau în alte combinații, avocado este întotdeauna delicios. Și mai este și foarte sănătos. Pe lângă conț­inutul de grăsimi monosaturate sănătoase pentru inimă, fructele de avocado reprezintă o sursă excelentă de fibre (11, până la 17 grame fiecare). Datorită acestui lucru, senzația de sațietate se va menține mai mult timp și nu vei simți nevoia să mai mănânci ceva la scurt timp după masă. Totuși, în ciuda numeroaselor avantaje ale consumului de avocado, nutriționiștii recomandă să nu mănânci mai mult de o jumătate de cană de fruct pasat pe zi.

Parmigiano-Reggiano

Nu este nicio greșeală și da, ai citit corect. Brânzeturile, în general, sunt bune pentru tine și silueta ta. E adevărat că sunt excelente cele slabe, cu conținut mai redus de grăsime, dar se pare că Parmigiano-Reggiano este la fel de benefic pentru silueta ta. Cel puțin așa susțin cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin. Aceștia au descoperit că acest tip de brânză activează hormonul din corpul nostru responsabil cu arderea grăsimilor. Plus că, datorită proteinelor de calitate pe care le conține, vei avea senzația de satietate mult mai multă vreme decât după ce ai mâncat altceva.

Cartofii fierți și răciți

Singurul aliment mai surprinzător decât brânza pe această listă ar putea fi… cartoful. Oamenii de știință cu competențe în domeniu spun că un cartof fiert și apoi răcit devine mai sănătos și mai… dietetic, pentru că racirea transformă amidonul digerabil, existent în cartof, în amidon rezistent printr-un proces numit retrogradare. Amidonul rezistent contribuie la îmbunătățirea stabilizării insulinei și îmbunătățește sațietatea – doi factori importanți în arderea grăsimilor. Principalul motiv pentru care funcționează amidonul rezistent este acela ca are rol asemănător cu cel al fibrelor solubile, fermentabile. Trece nedigerat prin stomac și intestinul subțire, ajungând în colon unde hrănește bacteriile prietenoase din intestin.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: