Știm că vă încearcă sentimente grele în această perioadă. Știm și că vă întrebați cum să controlați anxietatea, când totul în jur pare să se destrame. Nu știți ce va urma, nu puteți estima nimic, iar cu cât încercați mai mult să găsiți scenarii și explicații, cu atât vă panicați mai tare.

Deși emoțiile pot fi extrem de intense, nu trebuie să intrați în panică. Expunerea repetată la știri și la imaginile violente nu va face decăt să vă aducă și mai multă neliniște.

Pentru a fi bine și pentru a-i putea ajuta și pe cei care au nevoie, trebuie să respirați adânc și să preluați controlul asupra propriei voastre persoane. Iată cum!

Consumați știri în mod controlat

Știm că sunteți tentați să urmăriți știrile din minut în minut, pentru a elimina măcar o fărâmă din toată incertitudinea. Vreți să vedeți dacă s-a mai întâmplat ceva, dacă situația s-a ameliorat sau dimpotrivă.

Să știți că în aceste momente sistemul nervos este suprasolicitat. Și cu cât este mai stimulat, cu atât vrea și mai mult! Prin urmare, veți da scroll pe feed-urile de social media la nesfârșit, într-o panică din ce în ce mai mare.

Conectați-vă cu persoanele dragi

Pentru că primăvara începe să-și intre în drepturi, e timpul perfect pentru ieșiri. Pentru unele persoane, vremurile dificile și incerte pot însemna un motiv de izolare. Dacă aveți tendința să vă cuibăriți pe canapea în fața televizorului, o puteți face, însă nu trebuie să vă lasați prinși în capcană. Pentru a face față situațiilor dificile și pentru a controla anxietatea, aveți nevoie de interacțiune.

Nu trebuie să ieșiți non-stop în oras, ci doar să vă asigurați că rămâneți conectatți cu persoanele care vă aduc liniște, iubire și alinare. Vorbiți la telefon cu părinții sau copiii, ieșiți la o cafea în oras, plimbați-vă puțin prin parc cu partenerul. Conexiunea umană este extrem de importantă.

Nu renunțați la micile ritualuri

Poate că pare ciudat să respectați rutina de skincare, să vă citiți cartea preferată sau să beți cafeaua în timp ce râdeți la glume cu prietenii –  toate acestea în timp ce alți oameni suferă enorm. Șim, că nu ați mai experimentat asta până acum. Dar viața merge mai departe!

Așadar, nu renunțați la obiceiurile importante, mai ales în această perioadă. Ele vă vor ajuta să raămâneți înrădăcinați în prezent, să aveți un ritm normal al vieții și să funcționați mai bine.

Continuați ritmul normal al vieții 

Multe persoane se consumă atât de tare în legatură cu tot ceea ce se întamplă încât uită să mănânce și să bea apă. Nu mai dorm, sunt conectate non-stop la știri și nu fac mișcare.

Adevărul este că privarea de nevoile esențiale nu ajută pe nimeni, ba dimpotrivă, vă  limitează capacitatea de a ajuta pe oricine. Așadar, nu uitați: aveți nevoie de mâncare, apă, somn și mișcare!

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: