La două săptămâni de la declanșarea războiului asupra Ucrainei, bombardamentele continuă în mai multe regiuni din Ucraina: Sumii, Harkov, Mariupol, Mykolayiv și Cernihiv.

Principalele eforturi ale inamicului continuă să se concentreze pe încercuirea și capturarea Kievului, Sumii, Harkovului, Mariupolului, Mykolayivului și Cernihivului. Ocupanții se bazează pe combustibilul din stațiile de alimentare auto și depozitele de petrol. Inamicul plănuiește să creeze o rețea de conducte de câmp cu capacitatea de a pompa combustibil din Belarus”, a transmis Ministerul Apărării din Ucraina.

În direcția Seversky, ocupanții încearcă în continuare să cucerească orașul Cernihiv. În direcția Slobozhansky, inamicul nu încetează să încerce să blocheze Harkov dinspre nord, dar, fără prea mult succes, lansează în același timp lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii civile pentru a intimida populația. Inamicul traversează pontoane-poduri peste Seversky Donețk și Berek. În direcția Donețk, inamicul continuă operațiunile ofensive pe direcțiile Nipru și Zaporijjea. Încă încearcă să cucerească orașul Mariupol. În direcțiile Tavriya și Sud, inamicul deține așezările Herson, Energodar, Vasylivka, regrupează forțe pentru ofensivă ulterioară în direcția Zapoijjea”, mai transmite sursa.

sursa: alephnews.ro

Distribuie articolul: