„Polonia nu va trimite avioane de luptă în Ucraina şi nici nu va permite folosirea aeroporturilor sale”, a scris pe Twitter Guvernul polonez. „Ajutăm semnificativ în multe alte domenii”, a adăugat executivul de la Varşovia.

Deși atât Zelenski, cât și omologul său polonez, Duda, spuneau că Polonia ajută Ucraina în această perioadă, iar SUA chiar erau gata să ofere polonezilor avioane militare în schimb celor oferite ucrainenilor, aseară, 7 martie, presa internațională anunța că Polonia nu mai oferă MIG-urile sale Ucrainei.

Totuşi, secretarul de stat american, Antony J. Blinken, a declarat că ţara sa negociază încă acest subiect cu Polonia, iar un purtător de cuvânt al guvernului polonez a declarat că discuţiile cu partea americană sunt în desfăşurare, dar că nu s-a luat deocamdată o decizie.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri! Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: