Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, a reiterat cerința Rusiei față de NATO și UE să nu mai ajute Ucraina.

„Cerem încă o dată ţărilor din Uniunea Europeană şi NATO să nu aprovizioneze regimul de la Kiev cu cele mai noi sisteme de rachete, pentru a evita riscurile imense pentru aviaţia civilă şi alte mijloace de transport, nu doar în Europa, ci peste tot”, declară Zaharova.

Amintim că într-un discurs public președintele Ucrainei a declarat vineri, 4 martie: „NATO conștient a decis să nu închidă spațiul aerian deasupra Ucrainei. Credem că țările NATO singure au creat narativul potrivit căruia închiderea spațiului aerian ar putea provoca agresiunea directă a Rusiei împotriva NATO. La ce v-ați gândit în acea ședință? Toți oamenii care vor muri începând de astăzi, vor muri inclusiv din cauza voastră! Din cauza slăbiciunii voastre, din cauza dezbinării voastre!”.

Vezi și: Zelenski către NATO: „Nu o să răscumpărați litrii de combustibil cu litrii noștri de sânge vărsat pentru Europa noastră comună” (Video)

 

Distribuie articolul: