Vladimir Putin a venit sâmbăta, 5 martie 2022 cu noi declarații. Am compilat în cele ce urmează cele mai importante teze din discursul președintelui rus.

“Da, și în Rusia noi avem grupuri neînsemnate de neonaziști, dar ele nu se află în Guvern, așa cum e în Ucraina”, este explicația președintelui Rusiei cu privire la narativul său de “denazificare a Ucrainei”. Putin mai declară că o s-a dat greu decizia cu privire la operațiunea militară în această țară, lăsând să se subînțeleagă că ar fi fost o operațiune extrem de necesară. Tot Vladimir Putin spune că distrugerea bazelor militare din Ucraina este un succes, fiind la acestă oră o operațiune practic încheiată.

Totodată, acesta se adresează lumii cu mesaje de atenționare: închiderea spațiului aerian al Ucrainei, o va înțelege ca participare la conflictul armat din Ucraina, nici măcar nu e important numele organizației care ar face asta, oricum ar fi o invitație la conflict armat. Totodată, el mai menționează că și sancțiunile care sunt impuse Rusiei tot au tentă de război, dar la asta nu s-a ajuns.

Amintim că sancțiunile impuse de întreg globul pământesc practic izolează Rusia din punct de vedere economic, conform părerii economiștilor.

Distribuie articolul: