Odată cu trecerea anilor, pielea din zona gâtului și a decolteului are de suferit. Putem amâna îmbătrânirea cu o îngrijre corespunzătoare, iar aplicarea cremelor și serumurilor este un prim pas.

Cosmetologul Natalia Tricolici menționează că prea puține ore de somn vor fi echivalentul unei fețe vizibil obosite, iar o dietă lipsită de nutrienți va avea efect negativ asupra pielii:

„Pielea de pe gât și piept poate dezvălui vârsta unei femei și felul în care și-a îngrijit pielea de-a lungul anilor la fel ca și mâinile ei. Multe doamne își îngrijesc cu atenție fața, dar uită complet de gât și decolteu până când apar riduri adânci în acea zonă. În lipsa unor tratamente pentru întârzierea îmbătrânirii, tenul se va deshidrata din ce în ce mai mult, iar ridurile fine, aflate la început doar la suprafața pielii, se vor transforma în urme profunde”, a spus Natalia Tricolici.

doc.ro

Există 3 cauze majore ale ridurilor în aceste zone: pierderea de colagen și elastină, factorii de mediu și stilul de viață. Odată apărute, aceste semne ale îmbătrânirii sunt mai greu de îndepărtat, de aceea cea mai bună soluție este prevenția:

„În zona gâtului și a decolteului, pielea este foarte subțire și delicată, deoarece stratul de grăsime subcutanată de aici este mult mai subțire decât în ​​alte părți ale corpului. În același timp, există puține glande sebacee, așa că aceasta este adesea lipsită de nutriție și hidratare. Fără îngrijire suplimentară, pielea din această zonă își pierde elasticitatea. Ridurile transversale nu depind deloc de vârstă și pot apărea chiar și la fetele tinere”, a mai adăugat cosmetologul.

Ingrediente care să stimuleze producția de colagen, precum este retinolul, sunt indispensabile în rutina de îngrijire. Totodată, este recomandat folosirea unei creme cu SPF, deoarece știm că principala cauză a îmbătrânirii este expunerea la soare.

glemis.ro

„Alege produsele cosmetice potrivite pentru fiecare vârstă”

„Pentru tenul tânăr este suficient să aplici crema de față obișnuită, iar după 25 de ani, ar fi bine să adaugi măști nutritive în îngrijire. Pe gât și decolteu folosim soluția tonică, care hidratează și nu conține alcool. Dacă crema pentru față este hrănitoare, hidratantă pentru tipul de piele uscată, atunci o aplicăm și pe gât și decolteu. Se utilizează în fiecare seară. Și suplimentar recomand o cremă – mască ce conține acid hialuronic, acizi grași esențiali de trandafir muscat, vitamina E, polifenoli din flori de viță de vie, pentru un „shot” instantaneu de hidratare și confort”, menționează  cosmetologul.

De asemenea, ca să menții pielea fermă și să împiedici îmbătrânirea prematură, efectuează un masaj de 2-3 ori pe săptămână. Sunt recomandate uleiul de argan sau de avocado, produse recunoscute pentru proprietățile lor antirid. Masează cu mișcări delicate, ca de netezire, dinspre decolteu spre gât, apoi dinspre sâni spre umeri.