„Vanguard” este un film chinezesc de acțiune și aventură din anul 2020, scris și regizat de Stanley Tong, cu Jackie Chan, Yang Yang și Miya Muqi în rolurile principale. Acesta marchează a șasea colaborare a actorului Jackie Chan cu regizorul Stanlez Tong. Durata filmului e de 107 minute.

Genul filmului: acţiune, aventură, comedie

Regizor: Stanley Tong

Dialog: engleză, chineză

Actori în roluri principale: Jackie Chan, Yang Yang, Lun Ai, Jackson Lou, Eyad Hourani

Lansarea filmului Vanguard a fost programată inițial pe 25 ianuarie 2020 în China, dar a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. Ulterior, pelicula a fost lansată pe 30 septembrie 2020 în China, 20 noiembrie 2020 în Statele Unite și 25 decembrie 2020 în India. Locaţiile filmului sunt Londa, Africa şi Dubai. Este un film de acţiune, scenariu bine scris, cu efecte speciale şi tehnologie în domeniul de securitate de nedescris. Deşi filmul durează aproape două ore, nici nu simţi când trece timpul. Dacă Jackie Chan este actor principal într-un film, nici nu are cum să fie plictisitor.

Despre film:

Qin și noua lui soție Meiwei au fost sechestraţi de către o organizaţie teroristă, chiar în timpul festivalului de Anul Nou din Londra, Chinatown. Vanguard, o companie internațională de securitate care are rolul să protejeze persoane VIP, îi trimite pe agenții Zhang Kaixuan, Lei Zhenyu și Miya Muqi să-i salveze. După încheierea cu succes a operațiunii, Qin îi cere directorului Vanguard Tang Huanting să-i protejeze și fiica, Fareeda, care se află în Africa.

Tang, Lei și Miya călătoresc în Africa și o găsesc pe Fareeda, dar trebuie să lupte cu Lupii Arctici și cu o bandă de braconaj, care au fost angajate suplimentar. În timpul primei altercații haotice, Lei și Fareeda sunt separați de restul grupului și se ascund în jungla din apropiere, forțându-i pe Tang și Miya să-i caute pe jos, ghidați de urmărirea prin satelit furnizată de cartierul general Vanguard. Din păcate, Fareeda este luată ostatică şi dusă în orașul Jiadebala din Orientul Mijlociu.

Pentru a fi salvată, Tang își adună agenții pentru a asalta fortăreața lui Omar din orașul Jiadebala din Orientul Mijlociu și pentru a salva ostaticii. Cu ajutor local, agenții Vanguard se infiltrează în fortăreața puternic păzită și se pregătesc pentru schimbul de a doua zi. Omar și Broto s-au așteptat la o intervenție, iar operațiunea escaladează rapid într-o luptă. Când Vanguard este înconjurat și copleșit, Qin se predă pentru a le permite agenților să scape.

Nu vă mai spunem toate detaliile pentru că nu vă va fi interesant să priviţi filmul. E numai bun de privit în orice zi a săptămânii. Vizionare plăcută!

Foto: Tan’s Topics

Autoare: Daniela Gorincioi