Această plăcintă este deosebită de cea tradițională pe care o facem noi, prin faptul că este o tartă cremoasă. Desertul tradițional american este servit în preajma Zilei Recunoștinței, sărbătorită anual în a treia zi de joi a lunii noiembrie. Rețeta nu este dificilă și merită să fie încercată.

Ingrediente:

aluat:

  • 200 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri apă rece

umplutură:

  •  2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță scortiÈ™oară
  • 1/2 linguriță ghimbir ras
  • 3-4 cuiÈ™oare măcinate
  • 450 g dovleac ras mărunt
  • 340 ml lapte

frișcă

170 ml smântână pentru frișcă

2 linguri zahăr

Preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 220°. Într-un bol de dimensiune medie, amestecă făina cu sarea și cu uleiul cu ajutorul unei furculițe până la omogenizare.

2. Adaugă apă rece, apoi amestecă din nou până la încorporarea apei. Modelează aluatul într-o formă rotundă, apoi modeleaz-o cu degetele pe fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 22 cm.

3. Călește dovleacul împreună cu zahărul într-o cratiță până când se înmoaie, apoi scoate-l folosind o spumieră pentru a elimina excesul de apă.

4. Într-un castron mare, bate ouăle cu un tel și încorporează dovleacul călit, scorțișoara, sarea, ghimbirul, cuișoarele și laptele.

5. Toarnă compoziția de dovleac peste aluatul din tavă, și dă plăcinta la cuptor pentru 60 de minute, după primele 15 minute dând focul mai mic.

6. După ce plăcintă s-a răcit complet, bag-o la frigider pentru 1-2 ore. Între timp, bate frișca cu cele 2 linguri de zahăr, apoi ornează fiecare felie cu câte puțină frișcă.

Poftă bună să aveți!

Sursa: rețetepractice.ro

Foto: Larecette.net