Turiștii care aleg să meargă în vacanță în Cipru pot trece pe lista de obiective și Muzeul Sculpturii Subacvatice din Ayia Napa, deschis oficial la începutul lunii august. 

Muzeul de Sculptură subacvatic din Cipru (Musan), pentru care s-au cheltuit 1.000.000 de euro(1,1 milioane $) pentru a fi adus la „viață”, este alcătuit din 93 de sculpturi semnate de Jason deCaires Taylor și sunt făcute din materiale cu PH neutru, care nu afectează viața marină, și au fost concepute pentru a încuraja viața plantelor.

Unele dintre figurile prezentate sunt copaci uriași cu o greutate de până la 13 tone, precum și copii care se joacă de-a v-ați ascunselea.

„Am încercat să încorporez cât mai multe sculpturi care sugerează schimbările climatice, pierderea habitatului și poluarea, deoarece acestea sunt într-adevăr problemele definitorii ale erei noastre”, spune Taylor pentru CNN Travel.

Vizita la muzeul plasat la 200 de metri în largul coastelor Ayia Napa, în zona plajei Pernera, presupune o taxă de scufundare. Prețurile variază de la aproximativ 20 de euro pentru snorkelling și 60 de euro pentru scufundări.

Ideea de a deschide un astfel de muzeu a apărut în 2014, lucrările au început în 2017 și au fost finalizate anul trecut. Deschiderea a fost amânată din cauza pandemiei.

Muzeul începe de fapt pe uscat, cu o intrare fizică pe plaja Pernera și o cale care duce spre un punct de coborâre cu o platformă plutitoare care duce în jos la sculpturile scufundate.

Turismul de scufundare este unul dintre pilonii strategiei naționale de turism a Ciprului.

Sursa: CNN.com

Distribuie articolul: