Diana a fost soția prințului Charles și a primit titlul de prințesă. Kate Middleton este soția fiului lui Charles, dar nu are titlul de prințesă. V-ați întrebat vreodată de ce? Lucrurile stau mai simplu decât îți imaginezi. 

Kate Middleton este cunoscută oficial cu titlul de Ducesă de Cambridge. Mulţi s-au întrebat, de-a lungul vremii, de ce nu i se adresează şi ei lumea cu apelativul de prinţesă, aşa cum a fost cazul Prinţesei Diana.

În mod normal, în familia regală britanică, titlurile de prinţese se acordă doar descdendentelor biologice ale suveranului, iar asta înseamnă că fiica lui William şi a lui Kate, Charlotte, va avea dreptul să folosească acest titlu. Alte femei cu acest drept din familia regală sunt Prinţesa Anne, Prinţesa Beatrice şi Prinţesa Eugenie.

Desigur, nici Diana nu avea vreo legătură de rudenie cu Regina Elisabeta şi, cu toate acestea, a fost cunoscută în toată lumea cu titlul de Prinţesa Diana. Cu toate acestea, acest nume nu era şi cel oficial, ci unul pe care i l-au acordat admiratorii regali. Oficial, mama lui William şi a lui Harry era Diana, Prinţesă de Wales, titlul ei fiind împrumutat de la soţul Charles, Prinţ de Wales.

Diana putea să folosească titlul de prinţesă doar sub forma de Prinţesa Charles, lucru care atesta că rangul nobil este dobândit graţie căsniciei. La fel ca Diana, şi Kate este prinţesă prin mariajul ei cu Prinţul William, însă poate folosi acest titlu doar sub forma de Prinţesa William.

Distribuie articolul: