Chiar dacă temperaturile de afară nu sunt deloc cele mai frumoase, primăvara nu a amânat-o nimeni. Ne vom bucura și în acest an de temperaturi frumoase și de cireșile de mai, pe care le așteptăm cu atâta poftă, dar până atunci hai să învățâm o rețetă de chec cu cireșe. 

Acestea sunt ingredientele de care vei avea nevoie: 

100 g cirese de mai fara sâmburi

220 g făina alba de grau

1/2 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Un praf de sare

4 linguri ulei de cocos

100 g zahăr brun

Un ou

60 g banană pasată cu furculița

Puțin extract de vanilie

Coajă și zeamă de la o lămâie mică

Mod de preparare: 

Preîncălzeste cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o formă de chec cu hârtie de copt.

Topește uleiul de cocos și lasă-l să ajungă, apoi, la temperatura camerei. Amestecă-l într-un bol mare, cu oul, vanilia, sarea, banană pasată, zeamă și coajă rasă a unei lămâi.

Într-un bol separat, amestecă toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu. Adaugă cireșele cărora le-ai scos sâmburii în prealabil. Amestecă încet, apoi adaugă mixul de ingrediente lichide și încorporează totul într-un aluat omogen. Varsă-l în formă de chec și lasă-l în cuptor timp de 45 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Vei obține un chec proaspăt, aromat, dulce și fresh. Succes și Poftă bună!

 

Distribuie articolul: